Politsei tabas Prantsuse-Saksa kullasmugeldajate võrgustiku

Copy
Kuld. Foto on illustreeriv.
Kuld. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse politsei tabas ulatusliku kullasmugeldajate võrgustiku, mis toimetas Prantsusmaa ja Saksamaa vahel, teatasid võimud reedel.

Teate kohaselt konfiskeeris politsei 30 kilogrammi kulda ja pidas kinni 14 inimest.

Kuld koguti juveelides sisalduva alusmaterjalina varastelt, seejärel sulatati need kangideks ja müüdi kulla kokkuostjale Saksamaal, ütlesid Kirde-Prantsusmaa linna Nancy prokurörid.

Nende sõnul ulatus kullasmugeldajate toodangu koguväärtus kümnetesse miljonitesse eurodesse.

Lisaks konfiskeeritud 30 kilogrammile kullale, mille väärtus on umbes poolteist miljonit eurot, tabas politsei veel 12 sõidukit koguväärtusega 340 000 eurot, 30 luksuskella ja 121 000 eurot sularaha.

Kahtlusalused peeti kinni vahemikus mai keskpaigast kuni juuni lõpuni ning nad seisavad silmitsi mitme varguse, organiseeritud kuritegevuse ja rahapesu süüdistuspunktidega, seisis teates.

Juurdlused jätkuvad, seda nii Saksamaal kui Belgias, kus korraldati ka reide.

Eraldiseisvas juhtumis tabasid Prantsuse ja Saksa võimud mullu oktoobris ühisoperatsiooni käigus Prantsuse juveliiri ja tema üheksa kaasosalist. Europoli hinnangul ulatus toonane juhtum vähemalt miljoni euro väärtusesse.

Europol märkis toona, et 56-aastane juveliir peeti kinni Prantsuse-Saksa piiril rongis, kus talt leiti 37 000 eurot sularaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles