Afganistanis tappis maanteepomm kuus tsiviilisikut

BNS
Copy
Pilt ei ole seotud artikliga.
Pilt ei ole seotud artikliga. Foto: Abdul Aziz Safdari/imago/Xinhua/Scanpix Baltics

Teeäärne pomm tappis pühapäeval Afganistani lõunaosas Helmandi provintsis vähemalt kuus tsiviilisikut, nende seas ühe naise ja kaks last, kinnitas ametiisik.

Seni pole keegi toimunut omaks võtnud.

Plahvatus leidis aset Helmandi provintsi Washeri piirkonnas.

Helmandi kuberneri kõneisik Omar Zvak ütles, et samas autos viibinud teine naine sai plahvatuses vigastada. Zvak ei osanud öelda, kas ohvrid olid sama pere liikmed.

Zvak süüdistas rünnakus Talibani mässulisi.

Afganistanis on näha vägivalla hiljutist tõusu. Enamiku rünnakute taga on olnud Islamiriigi rühmituse kohalik haru, mis võitleb korraga nii Talibani kui ka Kabuli valitsuse vastu. 

USA ja Talibani vahel veebruaris saavutatud kokkulepe näeb ette USA ja NATO vägede lahkumise Afganistanist. Seda on peetud riigi parimaks rahuvõimaluseks pärast neli aastakümmet kestnud sõda.

Laupäeval sai surma kaks riigi inimõiguskomisjoni töötajat – ka nende autot tabas pealinnas Kabulis maanteepomm. Komisjoni avalduse järgi olid ohvriteks 24-aastane ametnik Fatima Khalil ning 41-aastane autojuht Jawid Folad. Keegi pole rünnaku eest vastutust võtnud.

Juuni alguses tunnistas Islamiriik omaks Kabulis kaks inimest tapnud mošeepommitamise. Üks ohvritest oli palvusejuht ning kaheksa usklikku sai haavata.

Nädal hiljem tapeti Kabuli teises mošees pommiplahvatusega samuti palvusejuht ja kolm usklikku. Veel kaheksa usklikku sai haavata. Selle mošeerünnaku mõistis Taliban hukka.

Ühendriigid on süüdistanud Islamiriiki ka eelmisel kuul toimunud rünnakus sünnitushaiglale, mille tagajärjel hukkus 24 inimest, teiste seas lapsed ja mitu vastselt sünnitanud ema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles