Saksa pedofiiliavõrgustiku uurimises on 30 000 kahtlusalust

Copy
Hoiatus kahtlasest tegevusest arvutiga. Foto on illustratiivne.
Hoiatus kahtlasest tegevusest arvutiga. Foto on illustratiivne. Foto: Reuters / Scanpix

Saksamaal on Bergisch Gladbachi piirkonna väidetava pedofiiliavõrgustiku üha laienevas uurimises umbes 30 000 kahtlusalust, teatasid võimud esmaspäeval. 

Nordrhein-Westfaleni küberkuritegevuse üksus uurib seoses juhtumiga «30 000 tundmatut kahtlusalust», teatas liidumaa justiitsministeerium Twitteris. «Tahame laste väärkohtlejad ja nende toetajad internetianonüümsusest välja tirida,» lisas ministeerium. 

Uuritavaid kahtlustatakse «laste- ja noorte pornograafilise sisuga materjalide» jagamises, kaasa arvatud «lavastatud ja/või tõelised ahistamisjuhtumid» anonüümsetes interneti foorumites ja jututubades, teatas oma avalduses küberkuritegevuse üksus ZAC NRW.

«Ma ei oodanud kaugeltki mitte nii suurt laste ahistamist internetis,» ütles ajakirjanikele Nordrhein-Westfaleni liidumaa justiitsminister Peter Beisenbach. «See, mida see uurimismeeskond avastas, on «sügavalt häiriv». Peame teadvustama, et laste ahistamine internetis on laiemalt levinud, kui varem arvasime.»

Laste ahistamise uurimine sai alguse mullu oktoobris, kui Kölni lähedal Bergisch Gladbachis võeti vahi alla võimalik kurjategija.

Seni on üle kogu Saksamaa kindlaks tehtud enam kui 70 kahtlusalust.

Mais sai karistuse esimene süüalune, 27-aastane sõdur, kellele määrati 10-aastane vanglakaristus ning viibimine psühhiaatriahaiglas määramata ajani.

Viimase pooleteise aasta jooksul on Saksamaal avastatud mitu tõsist lasteahistamise juhtumit, mis riiki šokeerisid.

Juuni algul võeti kinni 11 inimest kahtlustatuna laste seksuaalses ahistamises ning selle filmimises. Uurijate sõnul tuvastasid nad vähemalt kolm võimalikku ohvrit, viie- kümne ja 12-aastased lapsed.

Ametnikud teatasid toona, et lasteahistamise uurimise võimekust on suurendatud, mis viib suure tõenäosusega lisajuhtumite avastamiseni.

Varasemas skandaalis Lügdes, 125 kilomeetri kaugusel Münsterist, kuritarvitasid mitu meest ühel laagriplatsil mitut last mitme aasta vältel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles