Macroni sõnul on Saheli riigid teinud võitluses islamistidega edusamme

Copy
Kohtumisel Nouakchottis.
Kohtumisel Nouakchottis. Foto: POOL/REUTERS

President Emmanuel Macron ütles teisipäeval Mauritaanias viibides, et Saheli riigid ja nende liitlane Prantsusmaa on teinud võitluses islamistidega edusamme.

«Saheli riigid ja nende liitlane Prantsusmaa on nihutanud dünaamikat võitluses piirkonnas möllava kaheksa-aastase džihadistide mässuga,» sõnas Macron liitlasriikide kohtumisel, kus vaadati üle viimase kuue kuu strateegia võitluses pühasõdalastega.

«Võit on võimalik ja koalitsioonivägede tegevust tuleb lähikuudel hoogustada. Meie poolt tagasivallutatud maad ei anta tagasi,» ütles Macron.

Viie Lääne-Aafrika riigi ja nende liitlase Prantsusmaa liidrid kohtusid teisipäeval, et arutada ühiseid jõupingutusi džihadistide vastases võitluses Saheli piirkonnas.

Tegemist oli esimese korraga, kui liitlased kohtusid näost näkku alates koroonapandeemia puhkemisest sel kevadel.

Kohtumine leidis aset Mauritaania pealinnas Nouakchottis. Presidendid arutasid viimase kuue kuu arenguid pärast nende eelmist kohtumist Prantsusmaal asuvas Paus.

Sestpeale on džihadistid jätkanud peaaegu igapäevaselt rünnakuid, kuigi nad on kaotanud tähtsa liidri ja kaks mässuliste rühmitust on ka vaenujalal. Macron korraldas tippkohtumise selle aasta jaanuaris, et tagada Burkina Faso, Tšaadi, Mali, Mauritaania ja Nigeri avalik toetus kampaaniale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles