Europoli suuroperatsioon räsis maailma üht võimsaimat maffiasündikaati

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Europoli hoone
Europoli hoone Foto: Steinach/Scanpix

Euroopa politseiamet Europol teatas pressiteates, et suuroperatsiooni tulemusel arreteeriti maffiagrupeeringu Ndrangheta 12 liiget.

Sündikaat, mille keskus ja juured asuvad Itaalias Calabria piirkonnas, on erinevate hinnangute kohaselt Itaalia kõige ohtlikum ning üks maailma rikkamaid kuritegelikke organisatsioone. Näiteks 2008. aastal olevat nende sissetulek küündinud 55 miljardi dollarini ning Itaalia sisemajanduse kogutoodangust on nende tegevused moodustanud väidetavalt koguni kolm protsenti.

«Klann ei olnud aktiivne mitte ainult Itaalias, vaid ka teistes Euroopa liidu liikmesriikides. Kuritegelik grupp ja selle liikmed olid seotud rahvusvahelise relva- ning narkokaubandusega (kanep ja kokaiin),» teatas Europol.

2017. aastal koodnimega Altan alanud operatsiooni käigus tegid koostööd Itaalia, Horvaatia, Prantsusmaa ja Saksamaa õiguskaitseorganid. Uurimise tulemusel otsiti teisipäeval läbi 30 maja, konfiskeeriti relvi ning narkootikume ja arreteeriti 12 kahtlusalust, kelle seas oli ka Ndrangheta perekonna liider.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles