Lähis-Ida on WHO hinnangul pandeemiaga ohtliku künnise lävel

Copy
Näomaskiga politseinik Egiptuses.
Näomaskiga politseinik Egiptuses. Foto: KHALED DESOUKI/AFP

Lähis-Ida on Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) hinnangul pärast viiruspiirangute leevendamist regioonis pandeemia osas ohtliku künnise lävel.

«Me oleme regioonis kriitilise künnise lävel,» ütles WHO Lähis-Ida regioonijuht Ahmed al-Mandhari.

Üleilmne uue koroonaviiruse pandeemia on hoogustumas, tõdes WHO varem päeval tehtud avalduses viidates sellele, et juunis registreeriti enam kui pooled kõigist nakkusjuhtumitest alates pandeemia algusest. 

Marokost Pakistanini on 22 riigis tuvastatud rohkem kui miljon nakatumist. Rohkem kui 80 protsenti surmajuhtumitest on aset leidnud viies riigis ehk Egiptuses, Iraanis, Iraagis, Pakistanis ja Saudi Araabias.

Kui Euroopa on alustanud pandeemia esimesest lainest tervenemise järel ettevaatliiku taasavanemist, on paljud arengumaad hädas Covid-19 juhtumite plahvatusliku kasvuga. WHO hoiatas varem sel nädalal, et koroonaviiruse pandeemia enam kui 511 000 surma- ja üle 10,5 miljoni teadaoleva nakkusjuhtumiga ei ole isegi lähedal lõppemisele. 

USA juhtumite arv on maailmas esikohal, aga muret teeb kasv suure rahvaarvuga arenguriikides. Näiteks on Indias 566 000 kinnitatud Covid-19 juhtumit ning iga päev tuleb neid juurde ligi 20 000. Mehhikos on üle 220 000 kinnitatud juhtumi, Pakistanis ligi 210 000 ning Bangladeshis üle 150 000. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles