Hispaania kavandab pandeemia mõjude leevendamiseks maksude tõstmist

Copy
Hispaania peaminister Pedro Sánchez.
Hispaania peaminister Pedro Sánchez. Foto: Reuters / Scanpix

Hispaania peaminister Pedro Sánchez ütles neljapäeval, et fiskaalreform on möödapääsmatu, kui riik tahab tulla toime koroonaviiruse pandeemiast põhjustatud majanduskriisiga.

Ta vihjas maksude tõstmisele, eelkõige suurfirmadele.

Sánchez lubas ka üheksa miljardit eurot Hispaania regioonidele, et tugevdada tervishoiusüsteemi, mis töötas rohkem kui 28 300 elu nõudnud pandeemia ajal piiri peal.

«Me peame vähendama riigivõlga, meil tuleb vähendada ka riigieelarve puudujääki ja seetõttu peame suurendama riigi tulumahtu,» ütles peaminister uudistekanalile LaSexta.

Sánchez ütles, et Hispaania madal maksutulu tegi «möödapääsmatuks, et meil tuleb läbi viia fiskaalreform», arvestades, et valitsuse tulud on palju väiksemad kui Euroopas keskmiselt - «seitse protsendipunkti madalamad kui SKT».

«Me tahame tugevat heaoluriiki ja me teeme seda maksualase õiglusega,» ütles peaminister.

See tähendab «maksude tõstmist suurfirmadele ja mitte väikestele ja keskmise suurusega kompaniidele», lisas ta, kuid ei andnud täpsemat teavet.

Sánchez lubas kiirendada ka keskkonnamaksude kehtestamist.

Vastates küsimusele käibemaksu tõstmisest, mida soovib Hispaania Keskpank, ütles Sanchez, et «kõige tähtsam asi on maksualane õiglus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles