Suurbritannia loobub karantiininõudest madala nakkusriskiga riikidest saabujatele

BNS
Copy
London
London Foto: TOLGA AKMEN/AFP

Briti valitsus teatas reedel, et loobub 14-päevase karantiini nõudest saabujatele madala nakkusriskiga riikidest, mille seas on ka Prantsusmaa, Hispaania, Saksamaa ja Itaalia.

Muudatus jõustub 10. juulil, veidi rohkem kui kuu pärast seda, kui Ühendkuningriik hakkas nõudma välisriikidest saabujatelt kahenädalast eneseisolatsiooni.

Riikide nimekiri avaldatakse reedel, ütles valitsus.

Nimekirjas ei ole ilmselt USAd, kus on registreeritud kõige rohkem koroonanakkusi ja Covid-19 surmasid kogu maailmas.

Laupäeval kustutab valitsus ka mitu riiki nende nimekirjast, kuhu ei soovitata reisida. See tähendab, et Briti turistid võivad taas välismaale puhkama minna.

Transpordiminister Grant Shapps ütles, et muudatused on «head uudised brittidele ja head uudised Briti äridele». Ta rõhutas samas, et valitsus võib vajaduse korral karantiininõude taas kehtestada.

Muudatused kehtivad ainult Inglismaale, mis näitab peaminister Boris Johnsoni keskvalitsuse erimeelsusi ülejäänud ÜK osade – Šotimaa, Walesi ja Põhja-Iirimaaga.

Šotimaa esimene minister Nicola Sturgeon olnud eriti kriitiline Johnsoni lähenemise suhtes leevendada koroonapiiranguid ning on võtnud palju ettevaatlikuma lähenemise.

Suurbritannias on olnud kõige rohkem Covid-19 surmasid Euroopas – ligi 44 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles