Londonis sai ebaseaduslikul kontserdil vigastada 11 politseinikku

Copy
Londoni politsei White City's ebaseaduslikku tantsupidu laiali ajamas.
Londoni politsei White City's ebaseaduslikku tantsupidu laiali ajamas. Foto: SWNS / Scanpix

Lääne-Londonis sai vigastada 11 politseinikku, kes läksid laiali ajama loata korraldatud kontserti, mis on hiljutisim vägivallaga lõppenud ebaseaduslik kogunemine Briti pealinnas viimastel nädalatel.

Politsei teatel olid kõik White City rajoonis toimunud sündmusel osalejad laupäeval kella üheks öösel laiali aetud.

Korrakaitsjate sõnul hakati neid sündmuskohale saabudes kivide ja muude esemetega loopima. Seejärel tõttasid peopaika eriväljaõppe saanud ja kaitsevarustust kandvad politseinikud.

Londoni politsei aseabikomissar Laurence Taylor ütles, et rüseluses sai vigastada 11 politseinikku. Nende vigastuste tõsidust ei avaldatud.

"Korrakaitsjad reageerisid elanike kaebusele suure kogunemise, müra ja antisotsiaalse käitumise ja vägivalla kohta," ütles ta. "Sellised kogunemised on keelatud ja kujutavad endas ohtu rahvatervisele."

Kedagi kinni pole veel peetud, lisas ta.

Läinud nädalal said kergemaid vigastusi 22 politseinikku, kes läksid laiali ajama Lõuna-Londonis Brixtonis toimunud tänavapidu. Rüselus puhkes ka sarnasel üritusel Notting Hillis.

Brixtoni kokkupõrgete järel teatas Londoni politsei, et viimase kolme nädala jooksul on vigastada saanud juba ligemale 140 korrakaitsjat. Sealhulgas ka rassismivastastel meeleavaldustel, mis puhkesid afroameeriklasest George Floydi tapmise järel.

Koroonaviiruse tõttu on Inglismaal üle kuue inimesega kogunemised keelatud, seda isegi pärast laupäeva, mil pubid ja restoranid taasavati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles