Portugal nimetas Ühendkuningriigi karantiinimeetmeid absurdseks

Copy
Rand Algarves Portugalis.
Rand Algarves Portugalis. Foto: Erakogu

Portugal mõistis laupäeval hukka Ühendkuningriigi «absurdse» otsuse jätta ta kõrvale riikidest, kuhu britid saavad reisida, ilma et nad naastes karantiini peaksid läbima.

Tüli reisimise ümber toimub ajal, mil mõlemas riigis on nakatumismäär umbes 4000 juhtumit miljoni elaniku kohta. Ühendkuningriigis on suremus aga märksa kõrgem: 650 surmajuhtu miljoni elaniku kohta, võrreldes Portugali 156ga.

«Karantiini küsimus on absurdne,» ütles välisminister Augusto Santos Silva usutluses telekanalile RTP.

«Haiguse statistika võrdlemine on kohutav,» jätkas minister. «Aga on absurdne, et Ühendkuningriik kehtestab karantiini reisijatele, kes naasevad riigist, mis on kõigi pandeemia näitajate mõttes Ühendkuningriigist endast paremas seisus.»

London avaldas reedel nimekirja rohkem kui 70 riigist või territooriumist, millele tehakse alates 10. juulist karantiinimeetmetest erand. Portugal oli üks väheseid ELi riike, mis sellest välja jäi.

Briti reisijad moodustavad Portugali turismissektoris suurima välisturistide segmendi: läinud aastal käis riigis 2,1 miljonit briti turisti.

Santos Silva tunnistas, et mures ollakse uue haiguspuhangu pärast Lissabonist põhjas, kus on taas karantiin kehtestatud.

See ei tohiks mõjutada aga puhkajaid, kes suunduvad lõunapool asuvasse Algarve regiooni, leidis ta.

Portugali põhjaosas kehtestati kolmapäeval 19 piirkonnas vähemalt kaheks nädalaks karantiin, mis mõjutab umbes 700 000 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles