USA ei luba riigis olla välistudengeil, kelle kõik ained viiakse veebi

Copy
Viisatempel välismaalase passis.
Viisatempel välismaalase passis. Foto: AFP / Scanpix

Ühendriigid teatasid esmaspäeval, et ei luba välisriikide üliõpilastel jääda riiki, kui kõik nende õppekava ained viiakse sügisel koroonaviiruse pandeemia tõttu üle veebipõhisesse keskkonda.

«Mitteimmigrantidest F-1 ja M-1 tudengid, kes käivad koolis, mis tegutseb täielikult veebikeskkonnas, ei saa võtta täies mahus online-kursuse õppekava ja jääda Ühendriikidesse,» teatas USA immigratsiooni- ja tolliamet avalduses.

Ameti andmeil peavad üliõpilased, kes on hetkel Ühendriikides ülikoolide hingekirjas ning kellele hakkavad taolised reeglid kehtima, riigist lahkuma või võtma tarvitusele teisi meetmeid, näiteks minema üle kooli, kus on kontaktõpe, et säilitada seaduslikult oma välistudengi staatus.

Vastasel korral võib neid oodata riigist väljasaatmise protsessi algatamine, märkis amet.

F-1 üliõpilased on need, kes on akadeemiliste õppekavade tudengid, M-1 õppurid on kutseõppes.

Enamik USA kolledžeid või ülikoole ei ole veel samas oma sügissemestri kavade täpset toimumise vormi veel välja kuulutanud.

Mitmed kõrgkoolid püüavad leida lahendust niinimetatud hübriidmeetodil, kus osa õppest toimuks klassiruumides ning osa veebis. Samas on mõned ülikoolid, teiste seas ka mainekas Harvardi ülikool, andnud teada, et kõik nende klassid viiakse üle veebipõhisesse keskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles