Trump: Kanye Westi plaan presidendiks kandideerida on väga huvitav

Copy
President Donald Trumpi toetaja Kanye Westi ja Trumpi kujuatava padjaga.
President Donald Trumpi toetaja Kanye Westi ja Trumpi kujuatava padjaga. Foto: Reuters/ScanPix

USA president Donald Trump nimetas eile «väga huvitavaks» räppar Kanye Westi teadet kavatsusest riigipeaks kandideerida.

Trump möönis Valges Majas ajakirjanikele vastates, et see on võimalik.

Westi (43) Twitteri postitust, kus ta oma presidendiambitsioonist teavitas, on meeldivaks märkinud üle miljoni kasutaja.

«Kui ta seda tegi, tuleks tal võtta seda kui testi, mis võib juhtuda nelja aasta pärast,» ütles Trump, osutades, et mõnes osrariigis on Westil juba hilja end registreerida, ning tal puudub kandideerimiseks vajalik taristu.

West kirjutas oma väidetavast kavatsusest laupäeval, mil riik tähistas Iseseisvuspäeva. 

«Me peame täitma Ameerika lubaduse, usaldades jumalat, ühendades oma nägemuse ja ehitades üles tuleviku. Ma kandideerin Ühendriikide presidendiks! #2020VISION,» kuulutas miljardärist muusik.

Neli kuud enne novembrivalimisi otsusest teatanud West ei avaldanud kampaania üksikasju. 

West kohtus presidendiga Valge Maja ovaalkabinetis 2018. aastal, kandes punast nokatsit kirjaga «Make America Great Again» ning emmates teda kaamerate ees.

Samal aastal avaldas ta pika kiidulaulu Trumpile, öeldes muu hulgas, et armastab teda.

Möödunud aastal teatas West aga ühes usutluses, et toetas Trumpi vaid demokraatide õrritamiseks.

«Tuleb aeg, mil minust saab USA president,» ütles ta ja lubas siis meelde tuletada kõiki neid, kes ei saanud aru, mida ta teeb.

Mõne päeva eest tuli Kanye West, kes on hakanud viimastel aastatel avalikult usu poole pöörduma, välja uue lauluga «Wash Us In the Blood», mille video näitab muu hulgas USA-s lahvatanud rassismivastaseid proteste. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles