Trump nimetas Harvardi ülikooli otsust õpe veebi kolida naeruväärseks

BNS
Copy
President Donald J. Trump.
President Donald J. Trump. Foto: Mike Theiler/CNP/AdMedia/SIPA/Mike Theiler/CNP/AdMedia/SIPA

USA president Donald Trump sarjas teisipäeval Harvardi ülikooli otsust viia kõik oma kursused koroonapandeemia tõttu veebikeskkonda, nimetades seda otsust naeruväärseks. 

«Ma arvan, et see on naeruväärne. Ma arvan, et see on kergema vastupanu tee. Ja ma arvan, et neil peaks enda pärast häbi olema,» lausus Trump Valge Maja ümarlauavestlusel, kus ta ärgitas koole ja ülikoole järgmisel semestril uksi avama. 

USA immigratsiooni- ja tolliamet teatas esmaspäeval, et ei luba välisriikide üliõpilastel jääda riiki, kui kõik nende õppekava ained viiakse sügisel koroonaviiruse pandeemia tõttu veebi. 

Mitmed kõrgkoolid püüavad leida lahendust niinimetatud hübriidmeetodil, kus osa õppest toimuks klassiruumides ning osa veebis. Samas on mõned kõrgkoolid, teiste seas mainekas Harvardi ülikool, andnud teada õppetöö täielikust internetti kolimisest.

Novembris tagasivalimist taotlev Trump on võtnud USA avamise suhtes põikpäise hoiaku, kuigi nakatumiste arv riigis on endiselt tõusuteel, seda eriti lõuna- ja lääneosas. 

«Koolid tuleb avada sügisel!!!» kirjutas ta esmaspäeval Twitteris. 

«Kõik tahavad seda. Emad tahavad seda. Isad tahavad seda. Lapsed tahavad seda. On aeg see ära teha,» kuulutas Trump Valges Majas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles