Poola süüdistab Saksa meediat kallutatuses presidendivalimiste osas

Copy
Poola president Andrzej Duda
Poola president Andrzej Duda Foto: Reuters/ScanPix

Neli päeva enne presidendivalimiste teist vooru süüdistas Poola välisministeerium Saksa meediat manipuleerimises ja kallutatuses ametisoleva presidendi Andrzej Duda vastu.

Asevälisminister Szymon Szynkowski vel Sęk ütles Poola uudisteagentuurile PAP, et sellega seoses kutsuti ministeeriumisse vaibale Saksa saatkonna kõrge esindaja.

Kõnealused väljaanded «tegelevad manipulatsiooniga, mis jätavad ühemõttelise mulje kallutatusest ühe kandidaadi suunas,» ütles Szynkowski vel Sęk.

Duda, keda toetab populistlik Seaduse ja Õigluse (PiS) partei, on valimistel vastakuti liberaalse Kodanikeplatvormi (PO) kandidaadi, Varssavi linnapea Rafal Trzaskowskiga.

Enne pühapäeval peetavaid valimisi on valitsusmeelsed tegelased kritiseerinud väidetavat välispoliitilist sekkumist, mis on Poolas ajaloolistel põhjustel väga tundlik teema.

Möödunud nädalal toimunud kampaaniaüritusel süüdistas Duda Saksa meediakontsernide kontrolli all olevaid väljaandeid, kaasa arvatud ajalehte Die Welt, «räpase ja andestamatu kampaania» korraldamises.

Duda kritiseeris ka Ringier Axel Springer grupile kuuluvat kõmuväljaannet Fakt selle eest, et seal avaldati lugu pedofiilist, kes presidendilt armu sai.

Möödunud nädalal reageeris ka USA suursaadik Varssavis Georgette Mosbacher valitsuspartei parlamendiliikme süüdistustele Poola uudistekenali TVN24 vastu, mille omanikuks on USA meediakontsern Discovery.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles