Epsteini «mustas märkmikus» on Eesti telefoninumbrid (4)

Brita-Maria Alas
Copy
35. lehekülje osa sissekannetest
35. lehekülje osa sissekannetest Foto: Kuvatõmmis raamatust

Business Insider avalikustas paar päeva tagasi tuntud finantsärimehe ja inimkaubitsemises süüdistatud Jeffrey Epsteini isikliku märkmiku temaga kokku puutunud inimestest ja ettevõtetest, mille nimekiri ulatus üle 1700 nimeni. Avaldatud märkmikus on ka kaks Eesti päritolu kontakti.

FBI dokumentide põhjal omastas Epsteini majapidaja kurikuulsa raamatu 2004.-2005. aastate vahemikus ning 2009. aastal üritas seda väärtusliku infoallikana müüa. FBI sai kontaktiraamatu enda valdusesse 2009. aastal, misjärel selgitas majapidaja, et sissekandeid raamatusse ei teinud Epstein ise, vaid tema alluvad. Ametlikest dokumentidest ei selgu, kas Epsteini toonane ja tänaseks vahistatud kaaslane Ghislaine Maxwell võis sissekannete eest vastutada. 

Epsteini «mustas raamatus» on üle 1500 sissekande isikutest ja nende andmetest ning veidi üle 200 kirje ettevõtetest. Mainitud nimed pärinevad üle maailma, peamiselt aga USA-st ja Ühendkuningriigist, Epsteini ja Maxwelli päritoluriikidest. Pea 50 mainitud nime kuuluvad kuninglikke peredesse, näiteks prints Andrew, keda süüdistatakse Epsteini ja noorte tüdrukutega seotuses juba pikemalt. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles