Bali saar leevendab olukorda pärast kolme kuud kestnud piiranguid

BNS
Copy
Indoneesia Bali Kuta lähedane Padang-Padangi rand
Indoneesia Bali Kuta lähedane Padang-Padangi rand Foto: SONNY TUMBELAKA / AFP/Scanpix

Indoneesia puhkusesaar Bali alustas vabama eluga kolmekuuliste koroonapiirangute järel, kuid välisturiste lubatakse Bali saarele aga alles septembris.

Aprilli alguses keelasid võimud koroonapandeemia tõttu kõik avalikud tegevused, sulgesid Bali lennujaama, kõik kauplused, baarid, restoranid, avalikud ujulad ja palju teisi kohti.

Kohalikud võimud alustasid piirangute leevendamist neljapäeval, kuid turistidele kehtivad hotellides, restoranides ja randades endiselt karmid reeglid, ütles Bali kuberner I Wayan Koster.

Koster ütles pressikonverentsil, et kõigepealt avaneb saar kohalikele elanikele ja seal mitu kuud lõksus olnud välismaalastele. Alates 31. juulist võivad saarele tulla Indoneesia kodanikud riigi teistest piirkondadest ning uusi välisturiste hakatakse vastu võtma alates 11. septembrist.

Kuberner rõhutas, et uue koroonapuhangu korral võidakse saare teatud piirkonnad uuesti sulgeda.

«Pandeemia on tabanud turismisektorit väga rängalt ning pole kindlust selles osas, millal see lõpeb,» sõnas Koster. «Me peame taaselustama majandustegevuse, et hoida Balil ära uued sotsiaalsed probleemid seoses üha kasvava majandusliku survega.»

Turism on Bali saare peamine sissetulekuallikas.

Enne koroonapandeemiat külastas Balit üle viie miljoni välisturisti aastas.

Balil lõksus olevate turistide arv ei ole teada, kuid valitsuse andmetel tuli märtsis enne piirangute kehtestamist saarele üle 169 000 välismaalase. Umbes 2500 turisti jõudis pikendada viisat vältimaks trahvi viisaseaduse rikkumise eest enne, kui Indoneesia andis märtsi lõpus kõikidele turistidele automaatse viisapikenduse.

Bali võimude andmetel oli saare hotellide täitumus mais 2,07 protsenti. Eelmise aasta mais oli see näitaja 51,56 protsenti.

Bali saarel on kinnitust leidnud üle 1900 uude koroonaviirusega nakatumise juhtumi ning Covid-19 on nõudnud 25 inimese elu. Kogu Indoneesias on nakatunuid üle 68 000 ja Covid-19 ohvreid 3359.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles