Seksuaalses ahistamises süüdistatud Souli meer võttis endalt elu (4)

Postimees
Copy
Politseioperatsioon Souli linnapea Park Won-sooni leidmiseks.
Politseioperatsioon Souli linnapea Park Won-sooni leidmiseks. Foto: Yonhap/EPA/Scanpix

Lõuna-Korea pealinna Souli meer Park Won-soon kuulutati pärast testamenti meenutava sõnumi jätmist kadunuks. Politsei teatas pärast ulatuslikku operatsiooni, et Park oli endalt seksuaalse ahistamise süüdistuse tõttu elu võtnud.

Park ei olnud kolmapäeval pärast lõuna paiku kodust lahkumist tagasi pöördunud ja jättis tütre sõnul maha testamenti meenutava sõnumi. Eile hommikul teatati, et politsei otsib Parki tema tütre palvel, vahendab Interfax/BNS.

Souli linnavalitsus edastas, et linnapea ei ilmunud eile tööle ja kõik tema kohtumised olid tühistatud. Parki telefon oli välja lülitatud.

Politsei teatas varem, et otsivad läbi Souli piirkonda, kus Parki mobiiltelefoni signaali viimati tuvastati. Operatsiooni oli kaasatud üle 500 korrakaitsja, samuti kasutati droone ja politseikoerasid, vahendab Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap.

Lõuna-Korea meedia teatel esitati Parki vastu kolmapäeva õhtul süüdistus seksuaalses ahistamises. Süüdistuse esitas teadete järgi üks linnaametnik.

Park on kõrgeim seksuaalses ahistamises süüdistatud poliitik Lõuna-Koreas, kus #MeToo liikumine on viinud paljude tuntud meeste langemiseni.

Park palus oma tindi ja pintsliga kirjutatud hüvastijätusõnumis üldsõnaliselt vabandust. Kiri leiti tema ametiresidentsis ja selle avaldasid linna võimud. 

«Ma palun vabandust kõigi ees. Ma tänan kõiki, kes on jaganud minuga oma elu,» kirjutas ta ja lisas, et palub end kremeerida ja puistata tuhk tema vanemate haudadele. «Ma palun andeks oma perelt, kellele põhjustasin üksnes valu.»

«Hüvasti kõik,» lõpetas ta kirja, viitamata tema vastu esitatud süüdistustele.  

Park Won-soon.
Park Won-soon. Foto: Cheon Jin-hwan/AP/Scanpix

Kaebuse seksuaalses ahistamises esitas Parki vastu endine sekretär. Selles dokumendis olevat 2015. aastast Parki sekretärina töötanud ohver väitnud, et linnapea oli teda tööl seksuaalselt ahistanud ja tööajal sobimatuid žeste teinud. Muu hulgas oli Park palunud, et sekretär teda kabinetiga külgnevas magamistoas kallistaks.

Pärast tööd, väitis ta, oli meer saatnud talle sõnumirakenduses selfisid endast aluspesus koos nilbete kommentaaridega. 

Politsei kinnitas kaebuse saamist, kuid keeldus täpsustamast selle üksikasju. 

Parki surm tähendab, et uurimine lõpetatakse automaatselt.

Politseioperatsioon Souli linnapea leidmiseks.
Politseioperatsioon Souli linnapea leidmiseks. Foto: KIM CHUL-SOO/EPA/SCANPIX

Park juhtis Lõuna-Korea pealinna 2011. aastast ning valiti tagasi kolmandaks ja viimaseks ametiajaks eelmisel aastal.

64-aastane mees oli pikaaegselt tegev kodanikuaktivisti ja inimõigusadvokaadina, kriitiline Lõuna-Korea kasvava sotsiaalse ja majandusliku ebavõrdsuse suhtes.

Park oli president Moon Jae-ini liberaalse Demokraatliku Partei liige ja spekuleeriti võimalusega, et ta kandideerib 2022. aastal presidendiks.

Park on kõrgeim Lõuna-Korea poliitik, kes on ennast ära tapnud pärast president Roh Moo-hyuni, kes hüppas kaljult alla 2009. aastal pärast ülekuulamist võimaliku korruptsiooni kohta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles