Ühendriikides nakatus ööpäevas koroonaviirusega 59 747 inimest

Copy
Laupäeval Californias asuvas Santa Monicas tehtud foto.
Laupäeval Californias asuvas Santa Monicas tehtud foto. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Ühendriikides nakatus ööpäevas koroonaviirusega 59 747 inimest, teatas pühapäeval üleilmset viiruselevikut jälgiv Johns Hopkinsi ülikool.

Samal ajal suri viirushaigusesse 442 inimest.

Riigis on pandeemia algusest viirusesse surnud 135 171 ja nakatunud 3 301 820 inimest.

Ühendriikides suri ühtlasi 30-aastane mees, kes osales niinimetatud koroonapeol, mille korraldas viirusesse nakatunud inimene, teatas pühapäeval Texase ühe haigla peaarst.

Ajalehe New York Timesi kohaselt oli selliste pidude eesmärk alguses testida, kas viirus on päriselt olemas ja nendel on üritatud saada ka haiguse vastu immuunsust. Taoliste pidude arvu kohta puuduvad igasugused andmed, kuid mõned neist on meediasse jõudnud.

Tervishoiuametnikud on taolised koosviibimised hukka mõistnud ja hoiatanud, et ka nooremad inimesed võivad koroonaviiruse tagajärjel surra. Samuti pole siiani mingit kindlust selle kohta, kas haiguse läbipõdemine annab immuunsuse või kaua see kestab.

USA lõunanaaber Mehhiko tõusis koroonasurmade arvult maailmas neljandaks, teatasid pühapäeval tervishoiuametnikud.

«Mehhikos on kinnitust leidnud 35 006 koroonaviirusega seotud surmajuhtumit ja 299 750 nakatumist,» edastas tervishoiuametnikud presidendiameti ametlikul kontol sotsiaalvõrgustikus Twitter.

Sellega mööduti Itaaliast, kus viiruse tõttu on surnud 34 954 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles