Koroonaviirusest väidetavalt vaba Türkmenistan soovitab «tolmu» tõttu maske kanda

Copy
Jalgratturid seismas Türkmenistani pealinnas Ašgabatis 30 meetri kõrguse monumendi juures, mis ülistab jalgrattaga sõitmist kui tervisliku elustiili tähtsat osa.
Jalgratturid seismas Türkmenistani pealinnas Ašgabatis 30 meetri kõrguse monumendi juures, mis ülistab jalgrattaga sõitmist kui tervisliku elustiili tähtsat osa. Foto: AFP / Scanpix

Türkmenistani valitsus, kes on kinnitanud, et riik on koroonaviirusest vaba, soovitas esmaspäeval inimestel siiski «tolmu» tõttu maski kanda. 

Teade tuli pärast Maailma Terviseorganistasiooni (WHO) missiooni saabumist tutvuma Türkmenistani meetmetega võitluseks pandeemia vastu.

Türkmenistan ei ole seni teatanud ühestki koroonaviirusse nakatumisest. 

Riikliku infoagentuuri teatel soovitab terviseministeerium «tolmu kõrge kontsentratsiooni tõttu õhus» inimestel maske kanda. 

«Äärmiselt soovitav on, et kõik kasutaksid ülemiste hingamisteede kaitseks isikukaitsevahendeid,» märkis ministeerium, kutsudes inimesi hoidma ka vähemalt meetrist vahemaad. 

Kesk-Aasia teistes vabariikides – Kasahstanis, Kõrgõzstanis, Tadžikistanis ja Usbekistanis – on kinnitust leidnud vähemalt 90 761 inimese nakatumine uude koroonaviirusesse.

Covid-19 on nõudnud neis riikides ühtekokku 638 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles