Itaalia siseministeerium: riiki saabuvate migrantide arv kasvab (3)

Copy
Paadipõgenikud.
Paadipõgenikud. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP

Itaalia seisab silmitsi kasvava arvu migrantidega, seni on riiki saabunud kolmandiku võrra rohkem migrante kui möödunud aastal samal perioodil, selgus esmaspäeval siseministeeriumi avaldatud andmetest.

Pea 35 000 elu nõudnud koroonaviiruse tagajärgedega maadleva riigi rannikul maabub iga päev sadu migrante, meeleheitel inimesi, keda Itaalia oma sõnul ilma teiste Euroopa riikide abita majutada ei suuda.

Sel aastal on rohkem saabujaid Tuneesiast, paadid randuvad ilma Itaalia rannavalve või heategevusorganisatsioonide abita.

Enamus migrante randub Lampedusa ja Sitsiilia saartel, mõned jõuavad välja ka mandriosa lõunarannikule.

Ministeeriumi värskete andmete kohaselt saabus viimase kolme päeva jooksul enam kui 1250 migranti.

Andmed avaldati ajal, mil Itaalia pidas Euroopa Liidu ja Aafrika riikidega konverentsi käimasoleva migrandikriisi teemadel.

Ministeeriumi andmetel on sel aastal Itaaliasse jõudnud ühtekokku 8988 migranti, võrreldes 3165 migrandiga eelmise aasta samal perioodil. Samas on nende arv oluliselt väiksem kui  2018. aastal samal ajal, mil saabunud oli 17 296 migranti.

Tänavu on enamus migrantidest tuneeslased, neile järgnevad Bangladeshi, Elevandiluuranniku, Alžeeria ja Sudaani päritolu migrandid, nähtub siseministeeriumi andmetest.

Esmaspäeval kohtusid Alžeeria, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Liibüa, Malta, Maroko, Hispaania ja Tuneesia siseministrid videokonverentsi vahendusel, et «tugevdada» õiguskaitseorganite vahelist koostööd» politseikoolituse ning tehniliste vahendite soetamise rahastamise kaudu, ütles oma avalduses Itaalia siseministeerium.

Uued kriisiga toimetuleku suunised viiakse ellu lähikuudel, öeldakse avalduses.

Mõningates Itaalia piirkondades vallandasid hiljutised saabujad kohalike hulgas proteste, kuna mõned migrandid andsid randumise järgselt positiivse koroonaproovi.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles