Jeemeni õhurünnakus hukkus seitse last ja kaks naist (1)

Copy
Õhurünnakud Jeemenis on sagedased. Pildil 2. juulil toimunud pommitamise tagajärjed pealinnas  Sanaas.
Õhurünnakud Jeemenis on sagedased. Pildil 2. juulil toimunud pommitamise tagajärjed pealinnas Sanaas. Foto: MOHAMMED HUWAIS/AFP

Jeemeni loodeosas sai õhurünnakus surma seitse last ja kaks naist, teatas esmaspäeval ÜRO ametkond.

Samal ajal tabas Saudi Araabia õhutõrje mitu Jeemeni huthi šiiamässuliste väljatulistatud raketti. 

ÜRO humanitaarasjade koordineerimise ameti (OCHA) andmeil sai veel kaks naist ka kaks last Hajjah' kubernerkonnas aset leidnud rünnakus viga. 

Pealinna Sanaa lähedal asuvat piirkonda läbib rindejoon huthide ja valitsusmeelsete jõudude vahel, millele osutab õhutoetust saudide juhitav koalitsioon.

«Esialgsed andmed osutavad, et 12. juuli õhurünnakus Hajjah' kubernerkonna Washhah' rajoonis sai surma seitse last ja kaks naist,» märkis OCHA. 

OCHA Jeemeni-koordinaatori Lisa Grande sõnul on käsitamatu, kuidas COVID-i pandeemia ajal, kui laual on vaherahu võimalused, hukkuvad Jeemenis endiselt tsiviilisikud.

ÜRO eksperdid süüdistavad mõlemaid viis aastat väldanud Jeemeni konflikti asjaosalisi hulgalistes sõjaroimades. 

Esmaspäeval tunnistas koalitsioon tsiviilohvrite võimalikkust huthide-vastase operatsiooni ajal Hajjah's ja lubas juhtunud uurida. 

Ühtlasi märgiti, et selle väed «tabasid ja hävitasid seitse drooni ja neli ballistilist raketti, mille huthid olid Saudi tsiviilisikute pihta tulistanud». 

Jeemeni sõda Iraani-toetatavate huthide ja valitsusvägede vahel eskaleerus 2015. aastal, kui koalitsioon sekkus mässuliste vastu, kes kontrollivad suurt osa Jeemenist, muu hulgas ka pealinna Sanaad. 

Tapetud on kümned tuhanded, hinnanguliselt neli miljonit on pidanud oma kodu maha jätma ja 80 protsenti riigi 29 miljonist elanikust sõltub humanitaarabist. 

Ühtlasi levib riigis kontrollimatult koroonaviiruse pandeemia. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles