Galápagose saared avasid oma turismiobjektid ja kaitseala

BNS
Copy
Google'i vaade Galapagose veealusesse maailma.
Google'i vaade Galapagose veealusesse maailma. Foto: Google Street View

Galápagose saared avasid esmaspäeval taas oma turismiobjektid ja merekaitsela, mis on koroonapandeemia tõttu olnud märtsi lõpust saadik suletud, ütles Ecuadori keskkonnaminister Paulo Proano.

«Täna me avame ... turvaprotokolle järgides Galápagose rahvuspargi külastuspaigad, et panustada kohaliku majanduse taaselustamisse,» kirjutas Proano Twitteris. 

Keskkonnaministeeriumi sõnul peavad külastajad kandma maske ja kasutama desovahendit, rahavarohkete sadamate ja lennujaamade lähedal asuvates puhkusepaikades võib viibida maksimaalselt kolm tundi. 

UNESCO Maailmapärandi nimekirja kuuluv Galápagos avas elanikele osaliselt rannad mais, kui Ecuador asus koroonapiiranguid leevendama.

Vaid kuus Galápagose rahvuspargi randa on lubatud avada kolmetunnisteks perioodideks. 

Umbes 30 000 elanikuga saarestikus on tuvastatud vaid 100 koroonanakkust. 

Mandri-Ecuadoris on registreeritud 68 500 nakkus- ja enam kui 5000 surmajuhtumit, võimude sõnul on viirusega seotud veel 3277 surma. 

Galápagose saared, mis asuvad Vaikses ookeanis, umbes tuhande kilomeetri kaugusel Ecuadori rannikust, on teinud kuulsaks inglise loodusuurija Charles Darwini uuringud nende hingematvast liigilisest mitmekesisusest. 

Möödunud aastal külastas arhipelaagi 271 200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles