Peruu plaanib taasavada Machu Picchu 24. juulil

BNS
Copy
Machu Picchu Peruus.
Machu Picchu Peruus. Foto: Risto Prii

Peruu plaanib taasavada ikoonilise turismiatraktsiooni Machu Picchu 24. juulil, kuid koroonapandeemia eelse ajaga võrreldes oluliselt väiksema lubatud külastajate arvuga, ütles Cusco kuberner Jean Paul Benavente esmaspäeval.

Kuberneri sõnul on veel mõned üksikasjad täpsustamisel, kuid «põhimõtteliselt on 24. juuli taasavamise kinnitatud kuupäev».

Transpordiühendus Machu Picchust 70 kilomeetri kaugusel asuvast Cuscost, seal hulgas bussid ja rongid, peavad olema selleks kuupäevaks valmis seatud, lisas Benavente.

Kui kõiki vajalikke tingimusi selleks ajaks pole täidetud, lükkub taasavamine edasi.

24. juuli on Machu Picchu 1911. aastal avastamise kuupäev.

Benavente ütles, et iga päev lubatakse Machu Picchusse ainult 675 külastajat.

Peruu kultuuriministeerium teatas veel eelmisel nädalal, et külastajate arv päevas võib olla kuni 2244 ehk vaid ainult pool turistide arvust, mida muistsesse inkade asulasse turismihooaja tipus tavaliselt lasti.

Külastajate piirangut kavandati juba enne koroonapandeemiat. Seda soovitasid rahvusvahelised eksperdid eesmärgiga pidurdada 1983. aastal UNESCO Maailmapärandi nimistusse kantud asula kulumist.

Machu Picchu avati turistidele 1948. aastal ning taasavatama pidi see 1. juulil. Plaanist loobuti, sest kardeti, et see võib viia viiruse levikuni lähedalasuvates linnades.

Peruu riigipiirid on kinni olnud nüüd juba ligi neli kuud. Viirusestatistikat pidava veebikülje Worldometer andmetel on riigis koroonaviirusse nakatunud üle 330 000 inimese ja COVID-19 on nõudnud üle 12 000 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles