Iisraelis nõudsid taas tuhanded meeleavaldajad peaministri lahkumist

Copy
Meeleavaldajad Jeruusalemmas.
Meeleavaldajad Jeruusalemmas. Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS

Iisraelis nõudsid teisipäeval taas tuhanded meeleavaldajad peaminister Benjamin Netanyahu ametist lahkumist, teatasid kohalikud meediakanalid.

Meeleavaldajad kogunesid Jeruusalemmas Netanyahu residentsi juurde.

Riigi valitsus on sattunud kriitikatule alla muu hulgas seoses koroonaviiruse pandeemia ohjeldamise meetmete pärast ja töötuse kasvuga seoses.

Mitmed meeleavaldajad kandsid küll näomaske, kuid turvalist vahemaad ei hoitud. Kohal viibis hulgaliselt politseiametnikke.

«Kõige tapvam viirus pole mitte Covid-19, vaid korruptsioon,» ütles Tel Avivist meelaavaldusele tulnud Laurent Cige uudisteagentuurile AFP.

Jeruusalemma politsei ja munitsipaaltöötajad kähmlesid alles esmaspäeval peaministri vastu protestinud meeleavaldajatega ja lammutasid tema residentsi ette püstitatud demonstrantide telgid. Jeruusalemma linnavalitsuse teatel eemaldati protestijate varustus, kuna see oli kohale toodud ilma loata ja rikkus avalikku korda.

Meeleavaldajad on protestinud residentsi ees kuu aega ja nõuavad valitsusjuhi tagasiastumist.

Iisrael sai esialgu oma viiruse ohjamise eest kiidusõnu, kuid pärast mais alanud ulatuslikku piirangute leevendamist on nakatumiste arv järsult tõusnud.

Umbes üheksa miljoni elanikuga riigis on pandeemia algusest koroonaviirusesse surnud 368 ja nakatunud rohkem kui 41 200 inimest. Iisraelis kasvas töötus aprillis 27 protsendini, kui veebruaris oli see veel vaid 3,4 protsenti. Mais langes töötuse määr 23,5 protsendini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles