Prantuse Alpides hukkus Bastille' päeval seitse inimest

Copy
Alpid.
Alpid. Foto: Postimees.ee

Prantsuse Alpides hukkus Bastille' päeval seitse inimest, kellest kaks lendasid tiibvarjuga, teatas kolmapäeval päästeteenistus.

Teisipäeva pärastlõunal leiti Chamonix' orust Mont Blanci lähedalt 40-aastase Hollandi mehe ja 30-aastase Prantsuse naise surnukeha. Mägironijad olid alla kukkunud populaarselt mägirajalt alla, kuigi õnnetuse põhjus pole teada, ütlesid võimud.

Lisaks sai teisipäeval surma ka 71-aastane matkaja, kukkudes alla Šveitsi piiril asuva Mont de Grange'i tipu juurest.

Päästeteenistuse andmetel nähti helikopterilt kahe Itaalia mägironija surnukehi Mont Maudit' mäe jalamil, mis on üks mitmest Itaalia piiril asuva Mont Blanci aheliku mäetipust.

Kogenud 66- ja 67-aastased mägironijad olid sõitnud Genfist mäe Itaalia-poolsesse külge, et sealt üles ronida ning õnnetuse toimumise hetkel olid nad laskumas mäe Prantsumaa poolsest küljest.

«Mäeahelikus oli küllalt pilvine. Nad kukkusid teadmata põhjusel alla mäe põhjaküljelt, langedes vähemalt 300 meetri kõrguselt,» ütles AFP-le Chamonix' mägipolitsei juht, kolonel Stephane Bozon.

Teisipäeva õhtul hukkus kaks 48-aastast meest, kui nende tiibvari üle Genfi järve kaldal asuva La Chapelle-d'Abondance'i küla lennates alla kukkus.

Kaks ohvrit, giid ja tema klient, kukkusid alla, kui tiibvarju tiivad järsku murdusid ning see maja katusele prantsatas.

Igal suvel meelitavad maalilised Prantsuse Alpid suurt hulka mägironijaid ja turiste ning ametnikud hoiatavad pidevalt, et ei tohiks alahinnata raskeid mägironimise marsruute.

Möödunud nädalal andsid ametnikud teada esimesest Mont Blancil toimunud surmajuhtumist.

65-aastane mees oli mäest laskumas, kui ta end oma kaaslase köiest lahti sidus, arvates, et maastik pole enam nii ohtlik, kuid libises lumisel laigul ning kukkus 500 meetri kõrguselt alla, ütles päästeteenistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles