Bulgaaria valitsusjuht tagandas kolm ministrit

Copy
Bulgaaria peaminister Bojko Borisov tõrjub üleskutseid tagasi astuda ning süüdistab opositsiooni riigi lõhkumises.
Bulgaaria peaminister Bojko Borisov tõrjub üleskutseid tagasi astuda ning süüdistab opositsiooni riigi lõhkumises. Foto: Thomas Imo / photothek / imago images / Scanpix

Bulgaaria valitsusjuht Bojko Borisov tagandas kolmapäeval rahandus-, majandus- ja siseministri.

Borisovi konservatiivne partei GERB teatas kolmapäeval avalduses, et peaminister palus pärast erakonnasiseseid kõnelusi ministritel ametist lahkuda.

Valitsuse pressiteenistus ütles, et rahandusminister Vladislav Goranov, majandusminister Emil Karanikolov ja siseminister Mladen Marinov «teatasid valmisolekust esitada koheselt lahkumisavaldused».

Viimasel ajal on pealinna Sofia tänavatel meelt avaldanud tuhanded inimesed, kes nõuavad Borisovi ja peaprokurör Ivan Getševi tagasiastumist. Mõlemale heidetakse ette korruptsiooni ja sidemeid kriminaalsete organisatsioonidega.

Meeleavaldused lahvatasid sel nädalal, kui Getšev käskis korraldada puistamise presidendi kantseleis ja vahistas kaks tema nõunikku kahtlustatuna mõjuvõimuga kaubitsemises.

Borisov on võimul olnud alates 2009. aastast ning tema kolmas ametiaeg peaks lõppema järgmise aasta märtsis.

Bulgaaria president Rumen Radev tegi laupäeval riigi paremtsentristlikule valitsusele ja peaprokurörile üleskutse tagasi astuda, et leevendada üleriigiliste massimeeleavaldusteni viinud poliitilisi pingeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles