Jerevan teatas Aserbaidžaani piiril tanki ja suurtüki hävitamisest

Copy
Movsesi küla Armeenia-Aserbaidžaani piiril 15. juuli 2020.
Movsesi küla Armeenia-Aserbaidžaani piiril 15. juuli 2020. Foto: TASS/Scanpix

Armeenia sõjaväelased hävitasid Aserbaidžaani piiril taastunud lahingute käigus Aserbaidžaani tanki ja suurtüki, kirjutas Armeenia kaitseministeeriumi pressisekretär Šušan Stepanjan.

«Hävitati vaenlase tank, samuti suurtüki- ja miinipilduja positsioon, kust tulistati meie positsioone ja asulaid,» kirjutas Stepanjan neljapäeval Facebookis.

Enne seda oli pressisekretär teatanud, et aserid üritasid diversiooniga Armeeniasse tungida.

«Öösel kell 03:40 märkasid Armeenia sõjaväelased vaenlase liikumist. Võtnud sisse ringkaitse, tõkestasid Armeenia üksused vaenlase diversantide sissetungi. Pärast rasket lahingut paisati kaotusi kandnud vaenlane tagasi,» kirjutas Stepanjan Facebookis.

Tema sõnul alustasid Aserbaidžaani üksused kell 05:20 Aigepari ja Movsesi tulistamist miinipildujatest ja haubitsatest D-30.

«Tulistamine jätkub ka praegu,» kinnitas Stepanjan.

Aserbaidžaani kaitseministeerium teatas omakorda lahingute taastumisest Tovuzi suunal.

«16. juuli hommikutundidel üritas Armeenia vägi taas rünnata Tovuzi rajoonis piiril Aserbaidžaani allüksusi,» edastas Aseerbaidžaani kaitseministeerium.

Selle teatel tulistasid armeenlased raskerelvadest ja miinipildujatest Tovuzi rajoonis kolme küla.

«Tsiviilelanikkonna hulgas kannatanuid ei ole. Operatiivolukord on meie üksuste kontrolli all,» kinnitas Aserbaidžaani kaitseministeerium.

12. juulil algasid Armeenia-Aserbaidžaani piiril lahingud Aserbaidžaani Tovuzi ja Armeenia Tavuši rajoonis (mis piirnevad ühtlasi Gruusiaga) ning mis asuvad praegu rahulikust pingekoldest Mägi-Karabahhist mitmesaja kilomeetri kaugusel.

Aserbaidžaan on teatanud 11 hukkunud sõjaväelasest, sealhulgas ühest kindralist. Armeenia teatas neljast hukkunust ja viiest haavatust.

Aserbaidžaan ja Armeenia süüdistavad ükesteist konflikti alustamises. Hulk riike ja rahvusvahelisi organisatsioone on väljendanud muret kujunenud olukorra pärast ja kutsunud üles läbirääkimistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles