Saksa politsei võttis kinni end metsas varjanud relvastatud mehe

Copy
Saksa politseinikud Oppenau ümbruses korraldatud operatsioonil.
Saksa politseinikud Oppenau ümbruses korraldatud operatsioonil. Foto: Ronald Wittek/EPA

Saksamaa politsei võttis reedel pärast kuus päeva kestnud inimjahti kinni end metsas varjanud relvastatud mehe, teatasid võimuesindajad ja meediakanalid.

«Schwarzwaldi Ramboks» meedias ristitud 31-aastane Yves Rausch põgenes metsa pühapäeval. Enne seda õnnestus tal relvad ära võtta neljalt politseiametnikult. Vahejuhtum käivitas suure politseioperatsiooni.

Mitusada politseinikku kammis koos eriüksuslaste ja jälituskoertega läbi Oppenau ümbruse metsi.

«Pärast mitu päeva kestnud otsinguid õnnestus politseil 31-aastane mees tabada. Konfiskeeriti neli tulirelva,» kirjutati politsei teadaandes.

Kogu lugu sai alguse pühapäeva hommikul, kui polisteile teatati kahtlasest mehest, kes liigub ringi Oppenau metsa ääres asuva jahionni juures. Sündmuskohale saadet neli politseiametnikku, kes mehe üles otsisid. Kahtlusalune ähvardas korrakaitseametnikke aga täiesti ootamatult tulirelvaga ja sundis neid oma teenistusrelvi loovutama. Seejärel põgenes mees metsa.

Rausch kandis ühtlasi kaasas vibu ja jahinuga.

Oppenau prokurör Herwig Schaefer kirjeldas Rauschi relvahulluna. Mehel on kriminaalne minevik, mille seas relvaseaduste rikkumised, vargus ja vigastuste tekitamine. Aastal 2010. mõisteti ta kolmeks ja pooleks aastaks alaealiste kinnipidamisasutusse, kui ta oli vibupüssist lasknud oma tüdruksõpra, kes sai tõsiselt viga. Aastal 2019 leiti tema telefonist lastepornot, kui meest uuriti kahtlustatuna lõhkeainete omamises.

Rausch on olnud alates eelmise aasta sügisest kodutu ja elanud vahepeal juba varemmainitud onnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles