Twitter eemaldas pärast Linkin Parki kaebust Trumpi edasipostituse

Copy
Linkin Park Chester Benningtoni mälestuskontserdil.
Linkin Park Chester Benningtoni mälestuskontserdil. Foto: Reuters/ScanPix

Sotsiaalmeediavõrgustik Twitter eemaldas pärast rokkbändi Linkin Park kaebust autoriõiguse rikkumisele viidates USA presidendi Donald Trumpi edastatud kampaania-stiilis video, teatas ajakirjandus. 

Video, mille taustaks kõlas kaver ansambli 2001. aasta hitist «In the End,» postitas esmalt Valge Maja sotsiaalmeediajuht Dan Scavino ja eile ilmus see Trump kontole. 

Linkin Parki sõnul ei ole nad andnud Trumpile ega tema kampaaniameeskonnale luba oma muusikat kasutada. 

«Linkin Park ei ole toetanud ega toeta Trumpi ning ei anna ka tema organisatsioonile luba meie muusikat kasutada. Väljastatud on rikkumise lõpetamise nõue,» kirjutas bänd Twitteris. 

Linkin Parki elavate seast lahkunud laulja Chester Bennington rääkis avameelselt oma vastumeelsusest vabariiklasest presidendi vastu.

«Trump on USA-le suurem oht kui terrorism!! Me peame võtma oma hääled tagasi ja seisma selle eest, millesse me usume,» säutsus Bennington 2017. aastal. 

Linkin Park ei ole esimene rokkbänd, kes presidendiga vägikaigast veab. The Rolling Stones ähvardas möödunud kuul õiguslike meetmetega Trumpi vastu, kui see ei lõpeta nende muusika kasutamist kampaaniaüritustel. 

Trumpi muusikakasutuse pärast on kurtnud ka Queen, Rihanna, Aerosmith, Adele, Neil Young, Dexys Midnight Runners, Panic! at the Disco ja meie seast lahkunud Tom Petty perekond.  

Meelelahutusmaailma piibli Variety kommentaatorid on juhtinud tähelepanu, kuivõrd veider on «In the Endi» valimine Trumpi toetavasse videosse. Loo refräänis kõlavad sõnad: «I tried so hard, And got so far, But in the end, It doesn't even matter.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles