FOTOD ⟩ Süüria-Türgi piiri lähistel kärgatanud autopomm nõudis seitse inimelu

BNS
Copy
Süüria põhjaosas Türgi piiri lähistel kärgatas pühapäeval autopomm.
Süüria põhjaosas Türgi piiri lähistel kärgatas pühapäeval autopomm. Foto: Azaz Media Center/Azaz Media Center via REUTERS/Scanpix Baltics

Vähemalt seitse inimest sai surma ja mitukümmend vigastada, kui Süüria põhjaosas Türgi piiri lähistel kärgatas pühapäeval autopomm, ütles sõjategevust jälgiva vabaühenduse esindaja.

«Autopomm plahvatas ringristmikul, mis viib Bab al-Salami piiripunkti sissepääsuni,» ütles Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman uudisteagentuurile AFP.

«Seitse inimest sai surma, nende seas viis tsiviilisikut, ning enam kui 60 haavata, sealhulgas naised ja lapsed.»

Aleppo provintsi põhjaosas asuvas piirkonnas, mida kontrollib Türgi armee ja Süüria liitlasväed, on rünnakud ja atentaadid sagedased.

i Süüria põhjaosas Türgi piiri lähistel kärgatas pühapäeval autopomm.
i Süüria põhjaosas Türgi piiri lähistel kärgatas pühapäeval autopomm. Foto: Azaz Media Center/Azaz Media Center via REUTERS/Scanpix Baltics

Keskus süüdistas rünnakus islamistlikku terroriliikumist Islamiriik (IS), öeldes, et tegemist on tõenäoliselt vastusega Türgi ja Türgi toetusega vägede suurenenud operatsioonidele IS-i rakukestele piirkonnas.

Bab al-Salami piiripunkt on üks peamisi piiriületuse kohti, kustkaudu liigub humanitaarabi Süüria põhjaossa, kuid see suleti juuli esimeses pooles Venemaa surve tõttu ÜRO Julgeolekunõukogus.

Süüria põhjaosas Türgi piiri lähistel kärgatas pühapäeval autopomm.
Süüria põhjaosas Türgi piiri lähistel kärgatas pühapäeval autopomm. Foto: Azaz Media Center/Azaz Media Center via REUTERS/scanpix Baltics

Türgi riiklik uudisteagentuur Anadolu märkis, et Bab-al-Salami lähistel Azazi piirkonnas lõhkenud autopomm nõudis viis inimelu ja vigastas 85 inimest. Agentuur süüdistas plahvatuses kurdi YPG omakaitseüksusi.

Aprillis sai vähemalt 46 inimest surma, sealhulgas Türgi toetusega mässulised võitlejad, kui kütuseveokisse paigaldatud lõhkeseadeldis kärgatas Afrini linnas, mis on Ankara liitlaste kontrolli all.

Süüria konflikt on nõudnud alates 2011. aastast üle 380 000 inimelu ning sundinud enam kui poolt riigi sõjaeelsest elanikkonnast oma kodudest põgenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles