Brasiilia põliselanike liider pealik Raoni on stabiilses seisundis

BNS
Copy
Raoni
Raoni Foto: AFP/SCANPIX

Brasiilia põliselanike liider ja Amazonase vihmametsade üks tuntumaid kaitsjaid on stabiilses seisundis haiglas, kus talle tehti vereülekanne, teatas tema instituut pühapäeval.

Brasiilia põhjaosas elavate kayapode pealik Raoni viibib haiglas alates neljapäevast, kui ta tundis nõrkust, hingamisraskusi, kehva isu ja kõhulahtisust.

«Pealik on stabiilses seisundis pärast vereülekannet,» ütles Raoni instituut.

Kayapo hõimu ametlik keskkonnakaitseorganisatsioon märkis, et Raonile tehakse täiendavaid teste, et saada aimu täpsemalt seedeelundkonna verejooksu kohta, mis näib teda arvatavasti vaevavat.

Raoni viidi esmalt Santa Inése haiglasse Mato Grosso osariigi väikelinnas Colíderis. Haigla teatas, et tal on tõenäoliselt seedeelundkonna verejooks.

Talt võeti ka koroonaviiruse proov, ent selle tulemused osutusid negatiivseks.

Praeguseks üle 90 aasta vana Raoni viidi laupäeval halvenenud tervisliku seisundi tõttu üle Sinopi linna suuremasse haiglasse Dois Pinheiros.

Dois Pinheiros teatas, et teeb Raonile täiendavaid teste, selgitamaks välja, kas pealikku vaevavad maohaavandid.

Prantsuse vabaühenduse Planete Amazon president Gert-Peter Bruch ütles, et Raoni on olnud depressioonis pärast seda, kui ta juunis kaotas südamerabandusele oma abikaasa Bekwyjka enam kui 60 aastat püsinud kooselust.

Bruchi sõnul jäi Raoni haigeks 15 päeva eest, kui tal tekkis palavik, kõhulahtisus ja oksendamine ning ta oli suuresti dehüdreerunud.

Värvikate peakatete ja alahuule alla pandud suure ketta tõttu tuntuks saanud Raoni on reisinud kogu maailmas, püüdes tõmmata tähelepanu ohule, mida kujutab endast Amazonase vihmametsade hävitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles