Tervishoiuminister: Prantsusmaal on kuni 500 viirusekollet

Copy
Prantsusmaa.
Prantsusmaa. Foto: BOB EDME/AP

Prantsuse ametivõimud on tuvastanud 400 kuni 500 aktiivset koroonaviiruse kollet, ent märke peatsest teisest lainest veel pole, ütles riigi tervishoiuminister Olivier Véran esmaspäeval.

Paljud praegustest haiguskolletest on tapamajades või teistes asutustes, nende seas vanadekodud, ütles ta. Teiste taga on aga perekondlikud kokkutulekud.

«Praegusel hetkel oleme me teisest lainest väga kaugel,» ütles Véran Franceinfo raadiole.

Prantsusmaal tehti äsja kohustuslikuks kaitsemaski kandmine kõigis avalikes siseruumides, nende seas poed, turud ja ametiasutused.

«Eesmärk pole inimestes ülemäära muret tekitada, vaid neid valvsana hoida,» ütles tervishoiuminister.

Viiruse nakkuskordaja on Prantsusmaal praegu 1,2, mis tähendab, et kümme nakatunut nakatavad keskmiselt veel 12 inimest, selgub terviseagentuuri Sante Publique France andmetest.

Mitmes piirkonnas on edasikandumise tase siiski oluliselt kõrgem. Vahemere ääres on see näiteks 1,55, Bretagne'is aga 2,6.

Kui «murettekitavad trendid» jätkuvad, kaalub valitsus taas regionaalseid või isegi üleriigilisi liikumispiiranguid, ütles Véran ja lisas: «Kõik variandid on laual.»

Küsimusele, kas Prantsusmaal on piisavalt maske, vastas minister, et ta keskendub piisava varu tagamisele turismikeskustes ja Pariisi regioonis.

Valitsus on seadnud eesmärgiks suurendada maskivaru oktoobriks 60 miljonini, võrreldes vaid 3,5 miljoniga, kui pandeemia algas.

Prantsusmaa on 30 152 koroonasurmaga üks viirusest enim räsitud riike Euroopas. Nakatumisi on registreeritud ligi 175 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles