Hongkongi politsei ajas piirilinnas meeleavaldajaid laiali

Copy
Hongkongi märulipolitsei seismas ostutänaval, kus demokraatiameelsed protestijad tähistasid teisipäeval aasta möödumist Hiina-meelse valitsuse toetajate rünnakust.
Hongkongi märulipolitsei seismas ostutänaval, kus demokraatiameelsed protestijad tähistasid teisipäeval aasta möödumist Hiina-meelse valitsuse toetajate rünnakust. Foto: AP/Scanpix

Märulipolitsei koondus teisipäeval Hongkongi piirilinna Yuen Longi, et peatada meeleavaldused, millega tähistatakse aasta möödumist valitsuse toetajate rünnakust demokraatiameelsetele protestijatele.

Korravalvurid kasutasid Hiina piiril asuva väikelinna ostutänaval meelt avaldanud inimeste ja ajakirjanike laialiajamiseks pipragaasi. Paljud peatati ja otsiti läbi.

Samal ajal manitses politsei valjuhääldite kaudu inimesi ebaseaduslikest kogunemistest loobuma.

Koroonavastased meetmed võimaldavad politseil võtta trahvi inimestelt, kes on kogunenud suurematesse kui neljaliikmelistesse rühmadesse.

Rünnak Yuen Longi raudteejaamas sai eelmisel aastal Hongkongi protestide pöördepunktiks, mis muutis valdavaks vaenu politsei vastu ja juhatas sisse poliitilise vägivalla hoogustumise.

Aasta eest läksid kaigastega relvastatud mehed kallale valitsusvastastele meeleavaldajatele, kuid peksid ka juhuslikke kõrvalviibijaid, lapsi ja vanainimesi. Vähemalt 40 inimest sai vigastada.

Internetti jõudnud videod tõid kaasa süüdistuse, et politsei viivitas reageerimisega ja lasi ründajatel takistamatult tegutseda.

Rünnakuga seoses peeti kinni 37 inimest, kellest osa on seotud organiseeritud kuritegevusega. Seni on süüdistus esitatud vaid seitsmele.

Politsei ütles teisipäeval avalduses, et mõistab rahva tundeid ning juhtunu juurdlus on nende jaoks tähtis prioriteet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles