Pandeemia võib härjavõitlusele saatuslikuks saada (1)

Postimees
Copy
Veriste härjavõitluste korraldajatel olid rasked ajad juba enne koroonaviiruse pandeemiat, aga nüüd hoiatatakse katastroofi eest.
Veriste härjavõitluste korraldajatel olid rasked ajad juba enne koroonaviiruse pandeemiat, aga nüüd hoiatatakse katastroofi eest. Foto: J.P.GANDUL/EPA/SCANPIX

Koroonaviiruse pandeemia sulges härjavõitluse areenid ja andis elupikenduse sadadele loomadele. Kui härjad rõõmustavad, siis nende kasvatajad mitte - laekumata jäid loomade müügist saadavad kopsakad summad ja üleskutsed verine ala ajalukku jätta muutuvad üha valjemaks.

«See on pretsedenditu ulatusega katastroof, me pole härjavõitluse ajaloo jooksul sellist olukorda näinud,» ütles Politicole härjavõitluste kajastamisele pühendunud ajakirjanik Antonio Lorca. «Võib juhtuda, et härjavõitlus kaob täielikult.»

Härjakasvataja Juan José Rueda ütles, et müüb tavaliselt igal aastal härjavõistluste tarbeks 120 looma, ühe hind võib küündida isegi 15 000 euroni. Sel aastal pole ta müünud ühtegi härga. Nii mõnigi härjakasvataja on saatnud loomad areeni asemel tapamajja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles