WHO juht tõrjus Pompeo süüdistust Hiina-sidemete kohta

Copy
Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Tedros Adhanom Ghebreyesus. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) juht tõrjus neljapäeval USA välisministri Mike Pompeo väidet, et terviseinstitutsiooni juht võlgneb oma ametikoha kokkuleppele Hiinaga. 

«Tema väited on ebatõesed, vastuvõetamatud ja täiesti alusetud,» sõnas Tedros Adhanom Ghebreyesus virtuaalsel pressikonverentsil, kus ta kutsus hoiduma uue koroonaviiruse pandeemia politiseerimisest. 

Ghebreyesus kutsus kõiki maailma riike üles koostööle võitluses viiruse vastu, mis on nõudnud maailmas enam kui 627 000 inimese elu.

«Covid-19 ei austa piire, ideoloogiaid ega erakondi ja igasugune poliitika on asjad ainult hullemaks teinud. Viirusega seoses aetav poliitika tuleks karantiini panna,» lisas Ghebreyesus.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) tegevus koroonaviiruse pandeemia ajal tõi brittidele surma, ütles USA välisminister Mike Pompeo Londonit külastades parlamendiliikmetele.

Briti meedia vahendas kolmapäeval Pompeo sõnu teisipäevaselt eraviisiliselt kohtumiselt seadusandjatega, kellele ta väitis, et WHO-st on saanud poliitiline organisatsioon.

Pompeo sõnul mõjutasid WHO otsuseid organisatsiooni juhi Ghebreyesuse kokkulepe Hiinaga, mis aitas tal juhiks saada, kirjutasid Times ja Daily Telegraph.

Kui asi tõsiseks läks, surid inimesed selle kokkuleppe tõttu, väitis Pompeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles