Afgaani neiu haaras vanemate mõrva järel talibide tapmiseks Kalašnikovi (2)

Copy
15-aastane Qamar Gul tappis kaks Talibani võitlejat, kes tungisid eelmisel nädalal tema perekonna kauges ja isoleeritud Ghōri provintsis asuvasse koju.
15-aastane Qamar Gul tappis kaks Talibani võitlejat, kes tungisid eelmisel nädalal tema perekonna kauges ja isoleeritud Ghōri provintsis asuvasse koju. Foto: Twitter/@RehmatAfghaan

Kui kaks Talibani võitlejat oli tapnud tema vanemad, haaras nooruke Afganistani neiu Kalašnikovi automaadi ja andis sellest ründajate vastu tuld. 

15-aastane Qamar Gul tappis kaks Talibani võitlejat, kes tungisid eelmisel nädalal tema perekonna kauges ja isoleeritud Ghōri provintsis asuvasse koju.

«Ma ei karda neid enam ja olen valmis nendega uuesti võitlema,» ütles Gul telefoni teel AFP ajakirjanikele. Neiu viibib praegu sugulaste juures ja teda valvavad turvamehed.

Sotsiaalmeedias levivad pildid Gulist, automaatrelv käes, ja tema väikevennast, kes samuti äärmuslaste vastu tule avas. Paljud inimesed kiidavad tüdrukut tema julguse eest ja kutsuvad üles andma talle võimalus riigist turvaliselt lahkuda.

«Ma olen uhke, et tapsin oma vanemate mõrvarid,» tunnistab Gul. «Ma tapsin nad, sest nad tapsid mu vanemad ja ka seetõttu, et ma teadsin, et nad teeksid liiga ka mulle ja minu väikevennale.»

Afganistani kaitseministeeriumi ametnik Munera Yousufzada ütles, et Guli vapper tegu oli sõnum Talibanile kõikide Afganistani naiste poolt.

«Taliban peab mõistma ja teadma, et tänapäeva naised on erinevad nendest naistest, kes olid Afganistanis nende võimuperioodil,» ütles Yousufzada Twitteris. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles