Iraani reisilennukile lähenenud USA hävitajad põhjustasid pardal paanika (1)

Postimees
Copy
Teheranist Beirutisse teel olnud Iraani reisilennukis said väidetavalt viga mitmed inimesed, kui lennuk oli sunnitud USA hävitajate lähenemise tõttu kõrgust langetama.
Teheranist Beirutisse teel olnud Iraani reisilennukis said väidetavalt viga mitmed inimesed, kui lennuk oli sunnitud USA hävitajate lähenemise tõttu kõrgust langetama. Foto: AFP/SCANPIX

Iraani reisilennuk pidi järsult kõrgust langetama, et vältida kokkupõrget USA hävituslennukitega, vahendas Iraani meedia. Paanika põhjustanud vahejuhtumi tõttu sai viga mitu Iraani reisilennuki pardal viibinud inimest ja Iraan ähvardas Ühendriigid juhtunu tõttu vastutusele võtta.

Iraani meedia jagatud videod, mis väidetavalt on filmitud Iraani reisilennuki pardal olnud reisijate poolt, näitavad, kuidas üks USA hävituslennuk sõitis mõnda aega Iraani lennufirma Mahan Air õhusõiduki kõrval.

Videos on kosta reisijate karjeid. Üks video näitab reisija väidetavalt verist nägu ja pead, samuti üht meest lennuki põrandal lamamas. Samuti on näha, et laepaneelidest olid välja kukkunud hapnikumaskid. Teises videos on näha, et Iraani reisilennuki kõrval lendas kaks USA hävitajat.

Iraani välisministeeriumi pressiesindaja ütles, et Iraan kontakteerus nii ÜROga kui Teheranis asuva Šveitsi saatkonnaga.

Kuna viimane esindab ka USA huve Iraanis, hoiatati saatkonda, et Ameerika Ühendriigid peavad vastutama, kui Mahan Air'i reisilennukiga peaks midagi juhtuma. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles