Johnson: vaktsiinivastased on peast põrunud (2)

Copy
Boris Johnson haiglapersonaliga tervitamas.
Boris Johnson haiglapersonaliga tervitamas. Foto: AFP / Scanpix

Briti peaminister Boris Johnson kirjeldas täna vaktsiinivastaseid nõdrameelsetena ja tegi kihutustööd valitsuse laiendatud programmile kaitsepookimiseks gripi vastu.

«Ja siis kõik need vaktsiinivastased. Nad on segased, nad on segased,» ütles ta visiidil Ida-Londoni haiglas.

Johnsoni valitsus on laiendanud talvist gripivaktsineerimise programmi, tulenevalt hirmust, et gripihooaeg langeb ühte koroonaviiruse teise lainega ja koormab üle tervishoiusüsteemi.

Vaktsiin on tasuta kõige haavatavamatele gruppidele, nende seas vanainimesed, krooniliselt haiged ja väikesed lapsed.

Tervishoiuministeerium on seadnud eesmärgiks vaktsineerida üle 30 miljoni inimese.

Tervishoiuminister Matt Hancock nimetas seda suurimaks gripivaktsineerimise programmiks ajaloos, «mis aitab kaitsta talvele vastu minnes meie NHSi (riiklik tervishoiuteenistus)».

Riigi tervishoiujuht Chris Whitty nimetas vaktsineerimist viisiks vähendada kõiki ennetatavaid riske, mis kaasnevad endiselt leviva koroonaviirusega, millele vaktsiini veel pole.

Valitsuse teadusjuhi ekspertkomisjon on hoiatanud, et kui kohe meetmeid ei võeta, võib teises laines ainuüksi haiglates surra pea 120 000 inimest.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) tõi mullu vaktsiinivastasuse välja ühena kümnest suurimast ohust võitluses ennetatavate haiguste vastu.

Sel kuul avaldatud uuringust nähtus, et 16 protsenti Briti täiskasvanutest väldiks ilmselt või kindlasti ka koroonaviiruse vaktsiini.

Vaktsiinist keeldujad on tõenäolisemalt inimesed, kes saavad enamik uudistest sotsiaalmeediast, leiti uuringus.

Ühe sotsiaalmeedias leviva teooria järgi sisaldab gripivaktsiin koroonaviirust. Teise järgi võib gripivaktsiin viia positiivse viirusetestini. Kumbki ei vasta tõele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles