Iraagi julgeolekujõud vabastasid Bagdadis röövitud sakslanna

Copy
Hella Mewis pärast vabastamist.
Hella Mewis pärast vabastamist. Foto: -/AFP

Iraagi julgeolekujõud vabastasid Bagdadis varem sel nädalal röövitud sakslanna, teatasid reedel mõlema riigi võimuesindajad.

«Julgeolekujõud vabastasid aktivisti Hella Mewise,» kinnitas Iraagi armee eestkõneleja Yahya Rasool ametlikus avalduses.

Naine vabastati Rasooli andmetel öösel ja anti saatkonnale üle.

Iraagi siseministeeriumi andmetel korraldasid luureteenistus, föderaalpolitsei ja kriminaalpolitsei üksused naise vabastamiseks ühisoperatsiooni Bagdadi idaosas.

Siseminister Othman al-Ghanemi toimetas naise isiklikult Saksamaa saatkonda.

Siseministeeriumi avaldatud videolõigul võib näha Iraagi võimuesindajaid ja Saksamaa diplomaate koos Mewisega, kes on väsinud olemisega.

Saksamaa välisminister Heiko Maas ütles, et tunneb Mewise vabastamisega seoses kergendust ja tänas Iraagi valitsust tõhusa tegutsemise eest.

Iraagi kunstikollektiivi Tarkib programme juhtiv sakslanna oli oma kesklinna töökohast lahkunud ja sõitis jalgrattaga, kui talle lähenesid kaks autot, kirjeldasid tunnistajad. Läheduses asuva politseijaoskonna töötajad nägid inimröövi pealt, kuid ei sekkunud. 

Sakslanna sõber rääkis uudisteagentuurile AFP, et naine oli pärast eelmise aasta valitsusvastaseid proteste toetanud teadlase Hisham al-Hashemi tapmist tõsises mures, sest oli ka ise meeleavaldustega seotud.

Möödunud aastal puhkesid Bagdadis ja Iraagi šiiitlikus lõunaosas ulatuslikud valitsusvastased protestid. Nendega seotud vägivald nõudis 550 inimese elu. Ohvrite hulgas oli mõnikümmend aktivisti, kelle lasid maha tundmatuks jäänud mehed mootorratastel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles