Portlandis jätkusid föderaaljõudude ja meeleavaldajate kokkupõrked (1)

Copy
Föderaaljõudude ja meeleavaldajate kokkupõrked Portlandis jätkusid ka ööl vastu 25. juulit.
Föderaaljõudude ja meeleavaldajate kokkupõrked Portlandis jätkusid ka ööl vastu 25. juulit. Foto: AP / Scanpix

USA-s Portlandis jätkusid föderaaljõudude ja meeleavaldajate kokkupõrked, protestijate laialiajamiseks kasutati pisargaasi.

Oregoni osariigi suurimas linnas on öised meeleavaldused rassismi ja politseivägivalla vastu kestnud juba ligi kaks kuud. Algselt puhkesid need mustanahalise George Floydi tapmise järel Minneapolises. 

Praegu on linn tähelepanu keskmes seoses president Donald Trumpi lähetatud föderaaljõudude tegevusega meeleavalduste mahasurumisel, mida kohalikud võimud ei toeta ega pea õigeks.

Neljapäeval avas USA justiitsministeeriumi peainspektor ametliku uurimise föderaaljõudude tegevuse ja haarangute kohta. 

Reedesed meeleavaldused olid peamiselt rahumeelsed, rahvas tegi muusikat ja tantsis, puhuti seebimulle ja seati üles ilutulestikke. 

Kuid nagu mitmel korral varem lõppes see ka nüüd meeleavaldajate ja politsei vastasseisuga, kus kasutati pisargaasi ja muid vahendeid. 

Üks protestijate rühm moodustas vihmavarjude ja kilpidega kaitserivi ning vähemalt kahes kohas lõõmas kohtuhoone läheduses tuli.  

Pisargaasi kasutati esmakordselt umbes kell 23.

Öösel kella 2:30 paiku puhastasid politsei ja föderaaljõud kohtuhoone esist sealt ikka veel protestijaid tagasi tõrjudes.

President Trump teatas kolmapäeval, et föderaalagendid asuvad õigust ja korda tagama ka Chicagos ja teistes linnades. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles