Türgi valduses olevas Süüria linnas hukkus plahvatuses kaheksa inimest (1)

Copy
Plahvatus Süürias. Foto on illustratiivne.
Plahvatus Süürias. Foto on illustratiivne. Foto: AFP/SCANPIX

Türgi ja selle Süüria liitlaste kontrolli all olevas Süüria piirilinnas kärgatas täna plahvatus, mis nõudis vähemal kaheksa inimese, sealhulgas kahe tsiviilisiku elu, teatas Londonis baseeruv vabaühendus.

Mootorrattale kinnitatud lõhkekeha plahvatas rahutu Ras al-Aini linna juurviljaturul, vigastades veel vähemalt 19 inimest, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. 

Taolised rünnakud on tavalised linnas, mis oli kuni mullu oktoobrini kurdi üksuste käes.

Türgi kaitseminister süüdistas pühapäevases rünnakus USA-toetatud Kurdi Rahvakaitseüksusi (YPG), mis kontrollib endiselt suurt osa Süürias. 

Hoolimata võtmetähtsusega rollist, mida YPG mängis USA juhitud kampaanias äärmusrühmituse Islamiriik väljatõrjumiseks Süüroa põhja- ja idaosas, on Ankara korduvalt rünnanud rühmitust, mida ta peab terroristlikuks kuulutatud Kurdistani Töölispartei (PKK) haruks. 

PKK on 1984. aastast Türgi kaguosas suurema iseseisvuse nimel  verist võitlust pidanud. 

«Terroriorganisatsioon PKK/YPG võttis taas sihikule süütud tsiviilisikud,» kirjutas ministeerium Twitteris. 

Oma viimase pealetungi käigus YPG-le, rajas Ankara mullu piki piiri 120 kilomeetri pikkuse «turvaala», mis hõlmab ka Ras al-Aini linna. 

Piirkond on olnud korduvalt plahvatuste ja teise rünnakute sihtmärgiks. Läinud nädalal sai seal autopommiplahvatuses surma neli ja viga kümme inimest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles