Itaalia regioon kehtestas maski mittekandmise eest 1000-eurose trahvi

Copy
Itaalia politseinikud näitavad eeskuju.
Itaalia politseinikud näitavad eeskuju. Foto: ANTONIO PARRINELLO/REUTERS

Kolm Itaalia lõunapoolses Salermo linnas asuvat ettevõtet on esimesed, kes löödi risti Campania maakonnas kehtestatud uute karmide koroonaviiruse reeglite mittejärgimise eest, teatas pühapäeval kohalik meedia.

olmele ettevõttele, sealhulgas baarile ja juuksuriärile, määrati 1000 euro suurune trahv pärast seda kui politsei sai teada, et nad ei pidanud kinni reedel antud korraldusest, mille kohaselt peab siseruumides maski kandma.

«Kui kaaskodanikud arvavad, et probleem on lahendatud, tähendab see, et mõne nädala jooksul liigume tagasi eriolukorda,» ütles oma reedeses Facebooki postituses Campania maakonna president Vincenzo De Luca. 

«Teadsime, et nakatumiste arv suureneb, seda oli oodata,» ütles ta mõned tunnid enne koroonaviiruse reegleid karmistava käskkirja avaldamist.

Korraldusev kõige karmim meede on 1000-euro suurune trahv kõigile, kes suletud ruumis maski ei kanna, olgu selleks avalik hoone, kaubanduskeskus, baar, restoran, kauplus, või ühistransport.

Uute reeglite kohaselt peavad transpordiettevõtted keelama sissepääsu reisijatele, kes maski ei kanna.

Juhul, kui nad juba viibivad sõidukis, peab neid karistama ning paluma sõidukist võimalikult kiiresti väljuda. Kui nad keelduvad, siis "buss või rong peatatakse ning palutakse politsei sekkumist.

Ka ettevõtted vastutavad, juhul kui rikkumine toimub äritegevuse käigus.

Lisaks 1000-eurosele trahvile võib ettevõtted ka 30 päevaks sulgeda.

Itaalia oli esimene koroonaviirusest mõjutatud Euroopa riik. Viiruse tagajärjel suri riigis üle 35 000 inimese ning nakatunuid on üle 242 000.

Laupäeval tuvastati Itaalias 275 uut nakatunut ning viis koroonasurma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles