Läti Gulbene piirkonnas taaskehtestatakse koroonapiirangud

BNS
Copy
Neist negatiivsed olid 5871 ja positiivsed 31 proovi.
Neist negatiivsed olid 5871 ja positiivsed 31 proovi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lätis Gulbene piirkonnas kehtestatakse kaheksa inimese koroonaviirusse nakatumise tõttu liikumispiirangud, mis on sarnased neile, mis kehtisid eriolukorra ajal üleriigiliselt, ütles piirkonna nõukogu esimees Normunds Audzišs.

«Takistamaks haiguse laiemat levikut, otsustasime me võtta väga otsustavaid meetmeid. Me lepime konkreetsetes piirangutes kokku homme hommikul, kuid juba täna on selge, et homme annan ma välja määruse kehtestada koheselt piirangud, mis on väga sarnased eriolukorra ajal kehtinuga,» ütles Audzišs.

Ta märkis, et inimesed on viimasel ajal uljamaks muutunud ja määrusega kehtestatakse range kahemeetrise suhtlusvahemaa reegel ning isikliku hügieeni reeglid. Tungivalt soovitatakse vältida ka ebavajalikku liikumist avalikus ruumis.

«Uus kooliaasta on lähenemas ja on oluline, et me tegutseks nüüd vastutustundlikult, et vältida haiguse laiemat levikut, et õpilased saaks 1. septembril kontaktõpet alustada,» ütles Audzišs.

Gulbene piirkonnas on esmaspäeva seisuga kaheksa aktiivset koroonaviiruse juhtumit. Kokku elab piirkonnas 19 700 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles