Maailmas ületas koroonasurmade arv 650 000 piiri

Copy
Koroonahaige transportimine New Yorgis.
Koroonahaige transportimine New Yorgis. Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS

Maailmas ületas koroonasurmade arv 650 000 piiri, selgus esmaspäeval uudisteagentuuri AFP kogutud ametlikest andmetest.

Pandeemia algusest on viirusesse surnud 650 011 inimest.

Hiina teatas esmaspäeval suurimast koroonaviirusse nakatunute arvust viimase kolme kuu jooksul, üle maailma ületas nakatunute arv 16 miljoni. 

Austraalias kestab suurim nakatumiste kasv alates pandeemia puhkemisest,Hongkongis on registreeritud ööpäevaste nakatumiste rekordid ja Hispaanias on uute nakatumiste arv viimase kahe nädala jooksul kolmekordistunud. 

Indoneesia võimud teatasid esmaspäeval, et riigis on viirusesse nakatunud rohkem kui 100 000 inimest. Punane Rist hoiatas, et tervisekriis ähvardab riigis kontrolli alt väljuda.

Osa maailma regioone võitleb alles nakatumiste esimese lainega ega ole suutnud viirust kontrolli alla saada. Ühendriikides on registreeritud ligi 4,23 miljonit nakatumist, Laduna-Ameerikas ja Kariibi mere piirkonnas kasvas nakatumiste arv pühapäeval järsult ja edestas esmakordselt korraks Põhja-Ameerika nakatumiste koguarvu. 

 Piiride koroonaviiruse leviku tõkestamiseks suletuna hoidmine ei ole jätkusuutlik, teatas esmaspäeval Maailma Terviseorganisatsioon (WHO), kutsudes riike rakendama kõikehõlmavat strateegiat, mille aluseks on lokaalsed teadmised viiruse levikupaikade kohta. 

Piiride sulgemine ja reisipiirangud on paljude riikide koroonastrateegias endiselt olulisel kohal ning nakatumiste kasv paljudes Euroopa ja teistes riikides, kes on meetmeid pärast viiruse näilist kontrolli alla saamist leevendanud, on hoogustanud arutelu võimalike uute piirisulgemiste üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles