Endine FBI agent Peter Strzok avaldab raamatu Trumpist ja Venemaast (3)

Copy
Endine FBI kõrge ametnik Peter Strzok.
Endine FBI kõrge ametnik Peter Strzok. Foto: AFP/SCANPIX

USA Venemaa-juurdluses tähtsat osa etendanud, kuid eelmisel aastal vallandatud Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) uurija Peter Strzok avaldab raamatu president Donad Trumpi kohta.

Strzok kõrvaldati eriprokurör Robert Muelleri meeskonnast, kui avalikkuse ette jõudsid tema 2016. aasta kampaania aegsed tekstisõnumid, milles ta väljendas halvustavat suhtumist presidenti.

Tema raamat pealkirjaga «Compromised: Counterintelligence and the Threat of Donald J. Trump» peaks ilmuma 8. septembril. Raamatu annab välja kirjastus Houghton Mifflin Harcourt Books & Media.

Raamat vaatleb asjaosalise pilguga USA nüüdisajaloo kõige sensatsioonilisemate ja poliitiliselt laetumate hulka kuuluvat juurdlust, mis käsitles Venemaa seotust Trumpi 2016. aasta valimiskampaaniaga.

Kaks nädalat enne novembrivalimisi poelettidele jõudev teos on lisa mitme teise kõrge FBI ja justiitsministeeriumi pilguheidule Trumpi esimese ametiaja tegemistesse.

«Venemaa on käsitlenud pikka aega Ühendriike oma põhivaenlasena ja mina püüdnud mitukümmend aastat kaitsta meie riiki nende katsete eest meid nõrgestada ja õõnestada,» ütles Strzok teisipäeval raamatu ilmumisest teatanud avalduses.

«Selles raamatus kasutan ma seda tausta, et selgitada, kuidas võimaldas president Trumpi isiklike huvide eelistamine riigi huvidele Trumpi ja tema kaasajooksikute poolt ületada Putinil Stalini meeletumadki unistused ja kuidas Putini triumfi mõju meie riiklikule julgeolekule jääb kestma järgmiste valimisteni ja kauemgi.»

Üle 20 aasta vastuluures töötanud Strzok osales FBI uurimises, mille keskmes oli demokraat Hillary Clintoni e-kirjaserver. Clinton oli Trumpi pearivaal 2016. aasta presidendivalimistel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles