VIDEO Viirus sundis Lõuna-Aasia loomaturge kolima Youtube’i

Copy
Kariloomakaupmees laadib moslemite Eid al-Adha usupüha eel kitsi maha veokist Chennais Indias. Pühaga märgivad islamiusulised hadži lõppu.
Kariloomakaupmees laadib moslemite Eid al-Adha usupüha eel kitsi maha veokist Chennais Indias. Pühaga märgivad islamiusulised hadži lõppu. Foto: Arun Sankar / AFP / Scanpix

Blond lakk tuules lehvimas, kepsleb 007-ks nimetatud kits kaamera ees, olles üks tuhandetest oma liigi esindajatest, kes tänavu müüakse moslemite suure usupüha eel maha tavapärase loomaturu asemel hoopis internetis.

Igal aastal tapetakse Eid al-Adha – ohverdamispüha – puhul maailmas miljoneid kitsi, lambaid ja muid kariloomi. Tegu on moslemite, sealhulgas 600 miljoni Lõuna-Aasia islamiusulise jaoks ühega kahest suurimast usupühast aasta kestel.

Covid-19 pandeemia on aga tabanud Indiat, Bangladeshi ja Pakistani raskelt ning kõik kolm riiki on sulgenud või seadnud karmid piirangud suurematele turgudele. Kuna turud on jäänud inimtühjaks, on kariloomade kasvatajad ja müüjad võtnud kasutusele interneti, nutirakendused ja sotsiaalmeedia, et demonstreerida ostajatele oma loomi.

Fahad Zariwala tutvustab kitsi nagu 007 farmidest üle kogu India, kasutades selleks oma Youtube’i kanalit, millele on rohkem kui 800 000 jälgijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles