Türgi parlament kiitis heaks vastuolulise sotsiaalmeediaseaduse (1)

BNS
Copy
Türgi parlament
Türgi parlament Foto: PRESIDENTIAL PRESS OFFICE/via REUTERS

Türgi parlament kiitis kolmapäeval heaks vastuolulise seaduse, mis annab valitsusele suurema kontrolli sotsiaalmeedia üle, edastas uudisteagentuur Anadolu.

Uue seaduse kohaselt peavad sotsiaalmeediahiiud nagu Facebook ja Twitter tagama, et neil on kohalikud esindajad Türgis ning täitma Türgi kohtute otsuseid teatud sisuga postituste eemaldamiseks. Vastasel juhul ootavad neid karmid trahvid.

Kriitikud on mures, et uus seadus mõjutab sõnavabadust.

Seadus mõjutab sotsiaalvõrgustikke, millel on üle miljoni külastuse iga päev, ning näeb ette, et Türgi kasutajate andmetega serverid peavad asuma Türgis.

Seaduseelnõu esitasid president Recep Tayyip Erdoğani Õigluse ja Arengupartei (AKP) ja selle liitlane Rahvusliku Liikumise Partei (MHP), millel on parlamendis enamus. Seaduseelnõu arutamine algas teisipäeval ning see võeti vastu ööl vastu kolmapäeva.

Erdoğan lubas varem sel kuul karmistada valitsuse kontrolli sotsiaalmeedia üle pärast seda, kui tema tütar Esra ja väimehest finantsminister Berat Albayrak langesid pärast oma neljanda lapse sündi solvavate kommentaaride ohvriks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles