Põhja-Korea soovitas välisdiplomaatidel Covid-19 ohu tõttu pealinnas püsida

Copy
Inimesed kummardamas Pyongyangis Põhja-Korea endiste liidrite Kim Il-sungi ja Kim Jong-ili kujude ees. Foto on illustratiivne.
Inimesed kummardamas Pyongyangis Põhja-Korea endiste liidrite Kim Il-sungi ja Kim Jong-ili kujude ees. Foto on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Korea soovitas välisriikide diplomaatidel Covid-19 ohu tõttu mitte lahkuda pealinna piirest ja vältida massiürituste korraldamist, edastas Venemaa saatkond Pyongyangis.

Saatkond postitas oma Facebooki kontole teate, et Põhja-Korea välisministeerium teavitas diplomaatilist korpust Pyongyangis tegutsemiskorrast, millest diplomaatiliste missioonide ja rahvusvaheliste organisatsioonide töötajatel tuleb kinni pidada seoses ohuga, et Kaesongis võib puhkeda «surma ja hävingut külvav häda».

Diplomaatidel soovitatakse Pyongyangist mitte lahkuda ning diplomaatilistel missioonidel soovitatakse mitte korraldada üritusi, mis näeb ette suure hulga töötajate osalemist.

Lisaks soovitatakse vältida inimeste kogunemise kohti, jalutada linnas maksimaalselt 4–5 inimesest koosnevate rühmadena, kanda ühissõidukeid maske, teatada haigusnähtude ilmnemisest (palavik, köha), samuti mitte paluda luba töötajate riiki ja kaupade üle piiri toomiseks.

Hiljuti teatas Pyongyang, et Lõuna- ja Põhja-Korea piiri ületas 24-aastane mees, kes naasis koju Kaesongi koroonaviiruse nähtudega. Seepeale sulges Põhja-Korea juht Kim Jong-un terve linna ja kehtestas eriolukorra, et takistada viiruse levikut. 

Epideemiatõrjeorganisatsiooni teatel ei andnud haiguskahtlusega mehe uuringud selget tulemust ja ta paigutati rangesse karantiini. Tuvastatakse ka temaga kokku puutunud inimesi. Arstlikule uuringule allutatakse kõik, kes on viimase viie päeva jooksul Kaesongis käinud. 

Seni on Põhja-Korea eitanud nakkusjuhte riigis, kuid kehtestas jaanuari lõpust hulga koroonatõrjemeetmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles