Lõuna-Korea mälestusmärk seksiorjadele näib kujutavat Jaapani peaministrit

Copy
Mälestusmärk «Igavene lepitus» Pyeongchangi botaanikaaias kujutab Lõuna-Korea lohutusnaist, kelle ees palub andestust mees, kes paljude arvates näeb välja nagu Jaapani peaminister Shinzo Abe.
Mälestusmärk «Igavene lepitus» Pyeongchangi botaanikaaias kujutab Lõuna-Korea lohutusnaist, kelle ees palub andestust mees, kes paljude arvates näeb välja nagu Jaapani peaminister Shinzo Abe. Foto: DAEWOUNG KIM / REUTERS / SCANPIX

Jaapani ja Lõuna-Korea vahel on lahvatanud diplomaatiline tüli Pyeongchangi linna püstitatud mälestusmärgi üle, mis jätab mulje, justkui põlvitaks Jaapani peaminister Shinzo Abe langetatud päi noore naise ees, kes kehastab kõiki neid kümneid tuhandeid korealannadest nn lohutusnaisi, kes sunniti Teise maailmasõja eel ja ajal töötama Jaapani armee bordellides.

Kahest pronksfiguurist koosnev mälestusmärk paigutati hiljuti erakätes olevasse botaanikaaeda Lõuna-Korea idaosas Pyeongchangis ning Jaapani valitsuskabineti sekretär Yoshihide Suga hoiatas, et kui meest kujutav skulptuur on tõesti vormitud Abe järgi, on tegu rahvusvaheliste suhete protokolli andestamatu rikkumisega, mille võib olla otsustav mõju Jaapani ja Lõuna-Korea suhetele, vahendas The Guardian.

Lõuna-Korea valitsus püüab enda vastuolulisest monumendist distantseerida. Välisministeeriumi pressiesindaja Kim In-chuli sõnul peaksid riigid kohtlema teiste maade juhte viisakalt, kuid ta jättis vastamata küsimusele, kas seda peaks tegema ka eraisikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles