Tervishoiuminister: Prantsusmaal ei ole teist koroonalainet

Copy
Kaitsemaske kandvad külastajad Pariisi Disneylandis. Foto on illustratiivne.
Kaitsemaske kandvad külastajad Pariisi Disneylandis. Foto on illustratiivne. Foto: EPA / Scanpix

Prantsusmaal ei ole koroonahaigusesse nakatumiste tõusust hoolimata teist koroonalainet, ütles tervishoiuminister Olivier Véran kolmapäeval, kuid manitses inimesi ettevaatusele.

Véran tunnistas hoiatavate märkide olemasolu, aga tema sõnul on see osalt tingitud ulatuslikumast testimisest.

Briti peaminister Boris Johnson hoiatas teisipäeval teise koroonalaine eest Euroopas, olles andnud käsu kõigil Hispaaniast naasjatel karantiini jääda. London ei ole välistanud, et karantiininõuet laiendatakse ka teistele riikidele.

«Meil ei ole koroonaviiruse teist lainet, oleme epideemiajärgses faasis – piirkonnast ja linnast sõltuvalt vähem või rohkem madalal tasemel,» ütles Véran telekanalile LCI.

«On hakanud tekkima kolded, hoiatavaid märke on tulnud haiglatest, kus patsientide hulk on kasvamas,» lisas ta. «Aga me testime palju rohkem.»

Ehkki Euroopas on puhkusehooaeg täies hoos, kehtestati kiiresti laieneva Covid-19 kolde tõttu nädalavahetusel öine liikumiskeeld Bretagne'is Quiberoni kuurordis. 

Minister tõdes, et inimestel on vaja end pärast kriisiperioodi lõdvaks lasta, kuid praegu ei ole õige aeg valvsust täiesti kaotada.

«Oma kollektiivse käitumise ja võimude otsustava tegutsemisega hoiame me teise laine ära,» sõnas ta.

Prantsusmaal registreeriti teisipäeval 725 uut nakkusjuhtu ja 14 surma. Kokku on koroonaviirus nõudnud riigis 30 223 inimese elu, nakatunuid on tuvastatud 183 804.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles